Craft the perfect wardrobe [01]

De perfecte kleerkast bij elkaar sparen (of maken) is één van de puntjes op mijn 26 before 27 lijst. Ik ben altijd lichtelijk in de war wanneer ik voor mijn kleerkast sta. Ik heb zelden het gevoel dat de dingen die er in hangen goed bij elkaar passen of dat ik makkelijk kan mix- en matchen. Om mijzelf een beter beeld te geven waarnaar ik op zoek moet als ik nieuwe stukken wil aankopen (of wil maken), ga ik hier af en toe een “stijl” stukje posten. Bedenkingen over wat ik wel of niet cool vind, mensen die ik bewonder omwille van hun stijl of gewoon, zoals vandaag, een hoop kleren die ik erg tof vind en bovendien ook wel eens met elkaar zou durven combineren. Wat dit in elk geval niet gaat worden, is een blog met veel gevoel voor mode, want ik geloof dat ik daar (ondanks jarenlang iedere maand braaf de Elle te kopen) niet echt veel talent voor heb. :)

Vandaag mag alvast blijken dat ik wel hou van contrast, zowel tussen kleur als tussen stijlen. Lief met stoer? Doe maar. Nu nog toepassen in het echte leven.

Craft the perfect wardrobe

Zwarte blazer Kiomi – Broche kat Sketchinc  - Zwarte veterlaarsjes Even & Odd – Blauwe jurk Louche – Leren vest Vero ModaZwarte ballerina’s  Anna Field – Zwarte panty’s met dots Noa Noa

// Creating (buying or crafting) my perfect wardrobe is one of the many tasks on my 26 before 27 list. I’m always a bit confused when I’m standing in front of my closet. I rarely feel the things I own fit each other well or are easy to mix and match. Because I want to visualise my “style” I’m going to post some fashion related pieces in the next year. Either talking about fashion or style, showcasing someone else’s style I love or (like today) make a collage of pieces I like and how I would wear this (ideally). No worries, this wont become another fashion blog, in spite of reading Elle very faithfully for a couple of years, I’m not gifted with much sense of style or fashion. :)

Today already makes clear I like contrasts, between colours, but also between styles. Cute and tough? Let’s mix ‘em up! Now I only have to get away with this in real life..

*Deze post is geschreven in samenwerking met Zalando. De opvattingen en meningen in dit stuk zijn echter wel mijn eigen opvattingen. // This piece is written in collaboration with Zalando. All opinions in this piece are my own.
This entry was posted in Fashion and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Craft the perfect wardrobe [01]

 1. Hannelore says:

  Bij mij heeft mijn erasmus mij echt geholpen in mijn stijl te vinden! Door een beperkte keuze te moeten maken aan kledij die meemocht en mij door 5 maanden heen kon helpen, heb ik echt wel gemerkt waar mijn voorkeur ligt qua stijl, welke stuks ik absoluut niet miste (toen ik terugkwam besefte ik dat ik het bestaan van sommige stuks die ik niet meehad zelfs was vergeten) en wat ik nog nodig had. ‘t Is maar een tip he ;) Een excuus om een half jaar in het buitenland te plannen!

 2. Lynnie Minh says:

  Goed idee … zou ik eigenlijk ook moeten doen zo’n visuals samenstellen. Dan krijg je meteen toch wat een beter overzicht. :)

 3. Carlijn says:

  Colette van http://www.coletterie.com/ en natuurlijk Colette patterns heeft een serie over het vinden van je stijl: The Wardrobe Architect.
  http://www.coletterie.com/category/wardrobe-architect
  Misschien is dat wat voor je.

Tell me what you think