Fashion

Curvy Cutie Fanclub

V-magzine pakt deze maand uit met een size issue, met daarin onder meer een vergelijkende photoshoot tussen een “gewoon” model en een size “plus” model en een volledige size plus photoshoot. Toch iets om op zijn minst interessant te noemen. Een aantal maanden terug was er al zoveel commotie omdat Glamour een size plus model naakt en met onbewerkte vetrolletjes in het magazine had geprint. Voeg daarbij alle kritiek die al gegeven is omwille van de anorectische modellen en de poging tot bannen daarvan en de oproep van een politica tot het bannen van gephotoshopte foto’s en we kunnen spreken van een evolutie.

Aan de ene kant ben ik blij dat er discussie is en dat men nu ook niet “normale” modellen in magazines durft plaatsen. Langs de andere kant, voelt het een beetje raar als ik naar de foto’s van V-magazine kijk. De vergelijkende reportage met een gewoon model en size plus model Chrystal Renn vind ik schitterend. Zoiets toont dat er iets niet klopt met die magere modellen. Ik stoor er mij sowieso aan als de bovenbenen van iemand even dik zijn als de onderbenen, ‘t is onnatuurlijk en ‘t ziet er niet uit, volgens mij. Teken dat je spieren en een beetje reserves mist enzo. De reportage toont ook perfect aan dat je geen kapstok moet zijn om in designer kleren te passen. Ge moet gewoon geld hebben. :p  Het “mollige” model in die shoot, Chrystal Renn, behoorde tot een paar jaar terug ook tot de tandenstokersclub. De Standaard deed daarover een tijdje terug al een interview met haar.

De andere shoot vond ik schokkender. Het lijkt mij dat het daar meer draait om de molligheid van de modellen dan om de kleren. ‘k Vond de foto’s de eerste keer dat ik ze zag even slikken, maar hoe vaker ik ze bekijk hoe mooier ik ze vind. Ik vind wel nog steeds dat V-magazine er met die shoot een beetje over gegaan is, de modellen daarin zijn geen “gewone” vrouwen, ze zijn volgens mij zwaarder gebouwd dan de gemiddelde (Europese/Belgische) vrouw. Een shoot met “echte” gewone vrouwen en alle maatjes en vormen door elkaar had ik nog leuker gevonden, maar hell, curvy ladies in de boekskes, me likes! ^-^

Huphup, Elle België, stop met doen alsof vrouwen die wandelende tandenstokers met kleren aan willen zien en niet twijfelen. Put some booty in uw boekje! Misschien neem ik dan wel een abonnement (ipv alle maanden naar de winkel te lopen voor de 2 voor de prijs van 1 actie in samenwerking met de Nederlandse Elle :p).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply