Handmade

Lazy sunday

Ook al is het nog steeds blok voor mij, zondag was toch een beetje crafty sunday. Een tijdje terug kocht ik een mooi speldje bij Spoonful of Sugar en dat werkte inspirerend. Ik viste vandaag dus mijn oude speldjes (een beetje roest en afgebladerde verf enzo) uit mijn kast en voorzag ze van een nieuw kleedje.  Een covertje voor de speldjes maken duurt absoluut niet lang en het is nog eens gemakkelijk ook. Zelf heb ik er geen gebruik van gemaakt, maar het internet is bezaaid met tutorials zoals deze op Angry Chicken. Mijn manier is lichtjes anders, ik teken eerst het speldje op de vilt en knip het dan direct uit. Aangezien ik ze met de hand naai is het niet moeilijk om ze in elkaar te zetten, maar als je ze met de machine zou stikken dan is de manier van de tutorial wel handiger. Dit projectje gaf mij ook de kans om nog eens iets te doen met de massa DMC garen dat ik heb liggen (en waar ik al hopen van heb verkwist toen ik nog jonger en ontwetender was.. spijt enal…)

Mijn prachtige gevilte speldjes

Alweer een project waarbij ik gebruik maak van de prachtige gele tweedehands knopen die ik van Katrijn kreeg. I love them! Zeker in combi met rood-paars. ^-^

Bij het andere speldje kon ik nog eens gebruik maken van de lievenheersbeestjes die ik ooit kocht. In mijn tassen kan ik ze niet verwerken aangezien ze verkleuren bij het wassen. Heel jammer, want ik vind ze prachtig. Pimpernellekes zijn volgens mij de leukste insecten op ééntje na. Meikevers rulen above all!

Het laatste stuk dat ik gemaakt heb is geen speldje, maar een broche. Ik vond de covertjes op zich wel leuk van vorm en ik had net van die broche-dingen gekocht, dus probeerde ik zelf een broche te maken. Ik wist eerst niet goed wat ik er zou kunnen opzetten, maar de XOXO is goed meegevallen, vind ik. Gossip Girl style enal, sebiet een must have voor de fans… En ja, ik besef dat ik mijn X’jes op een hele luie manier genaaid heb, maar dat is allemaal onderdeel van mijn schattigheid en van het feit dat ik de dingen compleet gepermitteerd en my way mag doen op mijn verjaardag. Hiephoi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Liezee January 25, 2010 at 3:27 pm

    Niceee! ^^

    • Reply Plutomeisje January 25, 2010 at 5:21 pm

      Na de examens ga ik er mij nog een hoop maken 😉

    Leave a Reply