Art

Hi Fructose

Een paar weken terug ontdekte ik Hi Fructose magazine op het internet. Volgens mij had ik ooit eens een Hi Fructose-magazine in de vitrine van de Epic store zien staan en heb ik het ingetypt om op te zoeken ofwel kwam ik er toevallig weer op uit, ik herinner mij het niet precies. Wat ik mij wel nog herinner is dat ik het zalig vond om door mijn eerste Hi Fructose-magazine te bladeren en opnieuw te bladeren. Normaal lees ik de Elle, dus van een enorme verademing was wel sprake (en eigenlijk mag ik die twee totaal niet vergelijken, want ze zijn compleet anders en ik lees nog altijd graag de Elle). Hi Fructose staat van boven tot onder, van vanachter tot vanvoor en omgekeerd propvol art & artwork (ik ben niet thuis in het art-termen wereldje, dus geen idee wat het verschil is). ‘k Heb ieder artikel gelezen dat er in te vinden was, zelf de advertenties vond ik interessant (“shit, weer een show waar ik niet naartoe kan omdat ie al gepasseerd is en omdat het in Amerika is”, ‘t was namelijk een oudere Hi Fructose :p).

Nu ligt hier naast mij Hi Fructose Vol.14 te pronken en ik kan niet wachten om er aan te beginnen (maar ik ben doodop, dus risico tot in slaap vallen is reëel en ik wil liefst alles in één keer lezen). In deze Vol.14 zijn de laatste pagina’s gewijd aan Greg Simkins (aka Craola voor de kenners) and I love him! Super content dat er nu een heel stuk over die kerel instaat, want sinds ik hem op de pagina’s van de Hi Fructose blog tegenkwam was ik aan het craven for more.

Vraag mij niet waarom ik hem zo super vind of waarom ik hem in mijn hoofd samen met Jeroen Bosch klasseer, maar ik krijg hetzelfde gevoel bij die kerel. Hij heeft een compleet eigen wereld, met eigen figuren en figuranten en de manier waarop hij schildert is ouderwets en nieuw op hetzelfde moment. Als ik naar Bosch kijk kan ik niet geloven dat het uit de middeleeuwen komen en als ik naar Simkins kijk, kan ik mij niet voorstellen dat het nu geschilderd is (ok, bij de ruimteschip-achtige-dingen ga ik niet staan ontkennen, maar ‘t gevoel, de kleuren en het licht dat er vanaf komt is zo.. niet modern :P). Waarschijnlijk zijn er nog wel zo artiesten die hetzelfde doen, maar ‘t is de eerste keer dat ik zoiets was tegengekomen. ‘t Was ook de eerste keer dat ik zag dat je kon doen wat hij doet met acryl verf, wat voor mij de aansporing was om meer verf te kopen (en er nog altijd niets met te doen :p). Meh, op sommige dagen wenste ik dat ik iets artistieks had gestudeerd, dan had ik nu meer te vertellen dan “omg, I luuuvvvv him!”… Anyway, I love him 😀

*gaat toch het artikel gaan verslinden*

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Pussy Cath March 10, 2010 at 7:03 pm

  Knappe dinges e, je had mij dat al es getoond 🙂 Mag ik da boekje eens lenen? 😛

  • Reply Plutomeisje March 11, 2010 at 10:21 am

   Hehe, tuurlijk 🙂
   ‘k Heb één van de vorige ook, met een stuk over Camille Rose Garcia in. Dat was ook wel nog interessant, dat kind zegt zinnige dingen. ^-^ En in hetzelfde boekje staat ook een inteview met Femke Hiemstra, die doet ook leuke dingen 😛

  Leave a Reply