Books, Movies & Music

Alice in Underland

Zo heet Wonderland eigenlijk in de nieuwe Disney/Tim Burton (schrappen welke je het minste leuk vindt :p). ‘t Is trouwens niet de enige naam die anders is in de film, Burton heeft alle personages van een volwaardige naam voorzien, wat eigenlijk wel leuker is dan de Dormouse heel den tijd aan te spreken met Dormouse  (in de film heet ze dan ook Mallymkun). Het zijn maar een paar veranderingen die moeten duidelijk maken dat Tim Burton’s Alice in Wonderland niet Lewis Caroll’s Alice in Wonderland is. Alice is een stukje ouder in de film en waar ze in het boek erg goed weet wat ze wil (een koppig klein ding), weet ze dat in het begin van de film vooral niet. Gelukkig heeft Alice een hele film lang om haar gedachten op een rijtje te zetten en kan ze ondertussen Wonderland redden van de boze Red Queen, die geniaal vertolkt wordt door Helena Bonham Carter met het grote hoofd.

Vonden we hem leuk de film? Jaaaa!

Willen we hem nog eens zien? Graag, maar de gratis tickets zijn op en den DVD is nog niet uit. (Verdorie Disney, verandert dat naar 2 weken, nu!)

Hebben we achteraf semi-kritisch zitten mekkeren over alle losse draadjes die in de film aangereikt maar niet gebruikt worden? Ja! (omdat we stiekem een langere, uitgebreidere never-ending film willen en gewoon zelf in Wonderland willen blijven wonen)

Veel mag en wil ik niet vertellen over het verhaal van de film, omdat het veel leuker is als je niet veel weet. De grote lijnen zijn wel al gekend bij iedereen (Red Queen = bad, White Queen = good en wilt haar troon terug. Alice = heldin, Mad Hatter = mad, einde = happy) en de mensen die nog altijd niet overtuigd zijn om te gaan moeten bij wet verplicht worden om te gaan kijken, want ge gaat u amuseren (en u ergeren aan de gedubde voorfilmpjes van debiele kinderfilms van Disney en de pauze die bij de film hoort, behalve bij de late versie). Mensen die al gaan kijken zijn en een grote leegte voelen in hun hartje omdat ze de film missen kunnen altijd onderstaand filmpje bekijken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply vachette March 24, 2010 at 11:26 am

    ‘k Vond alleen… Anne Hathaway een extreem slechte keuze! Waarom dat mens in een steengoede film zetten met een boel steengoede acteurs!? Ze haalde het hele niveau van de film naar beneden, ‘k geloofde geen zak van haar personage *puh* (niet dat het allemaal realistisch is maar ik vermoed dat je me wel verstaat 😛 )

  • Leave a Reply