Movies & Music

Instant Love: Roller Skating Derby

Ik heb het wel voor redelijk agressieve sporten. ‘t Was dan ook instant love toen ik de nieuwe film van (en met) Drew Barrymore zag, Whip It. De film gaat over een 17-jarig meisje, Bliss (gespeeld door Ellen Page, die van Juno, jawel), die wegwilt uit het zielige stadje waar ze woont en die in Austin een bende meisjes op rollschaatsen ziet passeren en zo gaat de bal aan het rollen. Na een korte introductie in het wereldje van roller skating derby (denk rockabilly, punk, indie, veel alternativiteit dus), valt Bliss helemaal voor de sport. Misschien dat het niet echt een onvoorspelbare film is, maar hij is alleszins leuk en laat u achter met een goed gevoel (mij toch).

Door de film raakte ik een beetje *ietsieminie beetje maar hoor* geobsedeerd door Roller Derby. Vroeger heb ik hele middagen doorgebracht op skates (blades dan wel, vier wieletjes op een rij enzo, in paren van 2 was voor jaenetten vonden wij, jeugdige hipperds). Ondertussen heb ik mijn skates al uit de doos gehaald en ik vrees dat ik volgende week ergens een plekje in Gent ga zoeken waar ik niet direct iemand omver kan rolleren.

Een beetje rondzoeken op Google leverde trouwens ook op dat Gent zowaar overĀ een Roller team beschikt (dat traint in Aalst). Ze beschikken natuurlijk (wie niet weetwel :p) ook over een Facebookgroep. Waar ze zowaar mensen zoeken voor tryouts. Hoe tempting allemaal…

Nog een beetje random foto’s voor mensen die ook ontmoedigd willen worden ^-^

Favo qoute:

– “We’re number two! We’re number two!
You guys came in second out of two teams.
– “Whoo!”
Yeah, let’s celebrate mediocrity! That’s fantastic.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tess March 27, 2010 at 1:41 pm

    Leuk! Die wil ik wel eens zien.

  • Leave a Reply