Daily Life

Ed Templeton & Electrified 02

Vrijdagavond was het dan zover, de opening van de tentoonstelling van Ed Templeton en Electrified 02. ‘k Had het nog nooit meegemaakt, zo een opening in het S.M.A.K., maar ik vond het echt geweldig! Niet alleen was het compleet gratis, de sfeer die er ging vond ik ook wel leuk. Ok, misschien een beetje te hip voor de gemiddelde ik, maar ik was een enthousiast kind in een overbevolkt museum en dat heeft ook iets. Bovendien was ik in erg goed gezelschap. ^-^

‘k Moet eerlijk bekennen dat ik veel meer tijd heb doorgebracht op de tentoonstelling van Ed Templeton dan op die van Electrified 02. Tempelton’s tentoonstelling was ook uitgebreider, veel meer werken op elkaar, waardoor je heel langzaam langs de muren van het S.M.A.k. liep. Electrified 02 is dan meer conceptuele kunst zeker, veel plaats, weinig objecten en in mijn geval ook weinig gevoel. ‘k Heb het altijd moeilijk met moderne kunst, ik zie er zelden de kunst van in… Maar als ge begint na te denken over wat kunst eigenlijk is, dan zijt ge bijna verplicht om in te zien dat het in het vak kunst kan geplaatst worden (wat niet), doch ik ben meer eentje voor de klassieke kunsten. Wat niet wegneemt dat ik het op zich interessant vind. Het Vriendje was wel enorm enthousiast en verklaarde gedreven dat hij de Electrified tentoonstelling veeeeeel interessanter vond dan die van Templeton. Hmmm…

Ik kijk wel serieus uit naar het echte Hacking van de Public Space, want al die ideeën uitgewerkt zien worden lijkt mij wel interessant. Vooral Ben Benaouisse, die als dakloze op daken van gebouwen zal kruipen om zich te laten fotograferen door voorbijgangers (houdt het dak van de hema & de bibliotheek in de gaten!), Lucas Murgida, die een private ruimte in de publieke ruimte wil brengen, en Ivan Moudov (creëren van een zwarte economie in de stad door een bepaalde truc door te verkopen) hebben mijn interesse opgewekt. Moudov heeft trouwens mijn eeuwige respect, alleen al omdat hij alleen wou meewerken aan de tentoonstelling indien hij een kunstwerk kreeg uit één van de andere tentoonstellingen die het S.M.A.K. momenteel toont. Originele manier om uw privé collectie aan te vullen hé. 😀

Meer info over bovenstaande artiesten en de rest van de de deelnemende kunstenaar kan je hier vinden.

De tentoonstelling van Templeton was dus meer mijn ding. Lekker traditioneel met foto’s en schilderijen en houten sculpturen. Yay. ‘t Heeft blijkbaar wel ergens al een stempel achtergelaten op mijn onschuldige zelve, want, hoe lame het ook moge klinken, ik voelde mij zowaar geïnspireerd vandaag. Alleen al ‘t feit dat die kerel op een gegeven moment gewoon gezegd heeft van “kom nu gaan we artist worden”, dat is eigenlijk best zot. Hij denkt dat en vervolgens, een hoop jaren later, hangt hij in het S.M.A.K.. Templeton was trouwens aanwezig op de opening, wat ook wel cool is. Allez, ‘k weet niet, dat is lijk nen bekende mens en die doet normaal. Zo tof. ^-^

Nog niet overtuig dat het de moeite was? En nu?

Ahja, en merci Kleine heeft geen leven voor de gezellige babbel voor de opening 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kleine April 4, 2010 at 11:49 am

  Hihi, jij ook merci! Sorry dat ik plots zo snel weg was, het was allemaal wat hectisch :/

  • Reply Plutomeisje April 4, 2010 at 7:09 pm

   Hectisch, maar leuk ^-^ Hebt ge daar nog lang rondgelopen?

   • Reply Kleine April 6, 2010 at 10:28 pm

    Goh tot h

    • Reply Kleine April 6, 2010 at 10:29 pm

     Grrr te vroeg op enter geduwd.. Tot half11 ofzo. Mijn voeten waren afgestorven :p

    • Reply Plutomeisje April 7, 2010 at 3:48 pm

     Hehe, de mijne ook. Volgende keer zijn het platte niet-hippe schoenen… *weet dat ze volgende keer toch weer met hakken gaat rondhuppelen/strompelen*

 • Reply Jeronimo April 4, 2010 at 12:00 pm

  ik vind ed templeton ook stukken interessanter dan die melkvlekken op de vloer die je schoenen dringen te verknoeien en die ruis op den tv 😉
  ik moet u daar gezien hebben but i can’t remember 😉

  • Reply Plutomeisje April 4, 2010 at 9:37 pm

   aaah, moest ge in die vlekken lopen ofwat? Die tv’s was omdat die andere artiesten nog geen filmke hadden zeker…

   En ja, niet ongelofelijk sociaal hé, dus ‘k vond dat wat te moeilijk om tegen de bloggers/fotografen te spreken die ik niet ken :p ‘t Is u dus vergeven ^-^

 • Reply Pretty Things + een gelukkige Kerst! | Plutomeisje December 30, 2011 at 12:46 am

  […] spreekt mij om één of andere reden aan. Ik krijg er een beetje hetzelfde gevoel van de Ed Templeton-tenoonstelling in het SMAK vorig […]

 • Leave a Reply