Daily Life, Movies & Music

Stokje

Hiephoi, ik kreeg een stokje van Kathleen van Verbeelding! Een stokje zeg ik u! *paniek enal* Ik ben redelijk heel slecht in het maken van keuzes, dus een stokje waarbij ik mag vertellen welke mijn favoriete films zijn en welke acteurs ik aanbid, dat is een beetje hell. Een beetje maar, want stiekem ben ik heel erg blij met mijn stokje.

De regels:
– Plaats de Tag (het stokje) op je weblog.
– Link de persoon waarvan je de tag (het stokje) ontvangen hebt.
– Kies zelf 6 personen wie jij wilt taggen.

1. Kijk je graag films?
Jup, heel erg graag. Vroeger las ik veel boeken en keek ik weinig films, maar nu ik nog amper lees, zijn films helemaal mijn ding. Voor zo een uurtje wegdromen in een andere wereld ben ik altijd te vinden.

2. Kijk je liever samen of alleen?
Ik heb niet echt een duidelijke voorkeur. Als je samen met iemand kijkt dan moet je wel beide akkoord gaan met de film die je gekozen hebt, wat niet altijd makkelijk is. Bovendien heb ik soms de neiging om de film te willen bespreken terwijl hij speelt, iets wat volgens mij niet zo leuk is voor de mens die naast mij zit in de bioscoop (het Vriendje dus :P)

3. Bioscoop of thuis op de bank?
Als ik weet dat de film de moeite waard gaat zijn of in 3D moet gekeken worden, dan trek ik naar de bios, maar ik kijk even graag thuis films. Plaats & aantal medekijkers maken eigenlijk allemaal niet uit, zolang ik maar een film kan zien die leuk is!

4. Wat is je favoriete genre?
Err… ik kijk graag naar animatiefilms en naar superhelden-films…  Oh en Tim-Burton-films! (ja dat is een genre op zich!)

5. Van welke film kun je maar geen genoeg krijgen?
Pride & Prejudice… en Whip It.. en A Nightmare Before Christmas.. Oh en Titus!  (Ik kijk sowieso vaak naar films die ik al gezien heb, dan moet ik niet kiezen tussen al die nieuwe)

6. Wat is je favoriete actie film?
Argh, moeilijk.  *besluit te zeggen wat eerst opkomt* The Dark Knight! En Avatar was ook wel leuk (en zit nog goed in mijn geheugen)

7. Wat is je favoriete horror film?
Ik vind horror een moeilijk genre om af te lijnen eigenlijk. Interview with a Vampire is een horror-film volgens imdb, maar die is totaal niet eng. Cloverfield vond ik eng (en goed) en die is dan geen horror. Nochtans genoeg enge beestjes die aanwezig zijn. Over het algemeen kijk ik supergraag naar vampier en weerwolffilms, zombies iets minder. En ik kijk minder graag naar Cloverfield-achtige dingen omdat ik kapot ga van de spanning, mij slap lach met de monsters, maar ze uiteindelijk wel goed vind. Tussen alle films die ik opgesomd heb zal er wel één horror film zitten zeker. 😛

Ow, Sweeny Todd is ook horror. Ik nomineer en verkies die!

8. Wat is je favoriete komedie film?
Shaun of the dead! Oh en My Sassy Girl. Ik verbied u wel om die laatste in de Amerikaanse versie te kijken, de originele Koreaanse is heilig! (Koreaanse komedies zijn vaak grappiger dan Amerikaanse)

9. Wat is je favoriete romantische film?
10 Things I hate about you! En Pride & Prejudice en My Sassy Girl ook natuurlijk.

10. Favoriete actrice?
‘k Vind Ellen Page wel cool en Scarlet Johannson. Meryl Streep maakt lijk ook alleen maar goede films.

11. Favoriete acteur?
Simon Pegg & Heath Ledger. En die kerel die Eric speelt in True Blood (maar dan alleen als Eric). Joaquin Phoenix is ook altijd leuk.

12. Beste film die je ooit gezien hebt?
Oh boy. Zie bovenstaande gewoon. En zie ook Battle Royal, Sin City, Juno, Walk The Line, Hot Fuzz, Vampire Hunter D (prachtig getekend!), The Crow, Pan’s Labyrinth & Alice in Wonderland

13. Slechtste film die je ooit gezien hebt?
Als ze slecht zijn vergeet ik ze meestal. Ed Wood vond ik wel afgrijselijk.

14. Zelf ambities om acteur/actrice te worden?
Neen. Al vind ik het wel leuk om dingen te doen alsof en kijken hoe ver mensen erin geloven. 😀

15. Van welk boek/spel/persoon moeten ze beslist een film maken?
Hmm, moeilijk om te zeggen. De meeste boeken zijn al verfilmd, zeker de nieuwe boeken die goed verkopen, ‘t is lijk standaard aan het worden. Misschien The Black Magician Trilogy van Trudi Canavan, anders ga ik nooit weten hoe boek twee en drie gaan (tegen het tempo dat ik lees nu -__-). Of misschien Olivia Joules and the Overactive Imagination van Hellen Fielding (schrijfster van Bridget Jones), dat was zo een grappig boek.

Nu moet ik nog 6 bloggende medemensen vinden om dit stokje aan door te geven…

Hmm. Ik weet dat Wolinn al een hoop interessante films gezien heeft, Vachette, Kleine heeft geen leven en Alice schrijven ook altijd interessante dingen, Lieze kan dan eindelijk nog eens haar blog updaten en Lisha combineert beauty vaak met films, dus ik ben ook benieuwd naar haar lijstje. Huphup, want ik ben nieuwsgierig!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply