Daily Life

Op de agenda in mei

De examens komen eraan (nog minder dan een maand tot mijn eerste!), dus mei is een redelijk tamme maand op agenda-planningsgebied. Hoe minder dingen die ik wil gaan bezoeken, hoe minder dagen dat ik droevig uit het raam zit te staren boven mijn cursus omdat ik niet kan gaan wegens *studeren*. Toch zijn er een paar dingen die ik eigenlijk wel wil gaan doen.

Designmarkt Gent: een paar weken terug was er een Designmarkt indoor in Gent, maar nu is het tijd voor eentje buiten blijkbaar. Op zaterdag 15 mei op de Kouter dus, met alle pretty design dingen waarvoor je een paar weken geleden €10 mocht betalen om binnen te mogen, maar dan nu helemaal gratis qua toegang. Hoera! Als het goed weer is dan ga ik daar wel even lopen wegdromen far far away van mijn cursussen.

Als je in de buurt bent, moet je zeker ook eens passeren aan de vitrine van de Fallen Angels, waar gedurende één jaar (vanaf april 2010) iedere maand iemand anders voor de vitrine-inrichting verzorgt. Afgelopen maand werd dit gedaan door de eigenares van Be Angeled, wat resulteerde in een erg roze en beetje zwarte vitrine en waar vorig weekend een levende vitrine te bespeuren viel, die volgens het Vriendje bestond uit “een vrouw in jaren ’50 kleren die naar voorbijgangers zwaaide’. Klinkt niet super opwindend, maar toch een leuk initiatief!

Op 9 mei vindt er een eenmalig orgelconcert plaats in de Gentse haven door de Italiaanse kunstenares Roberta Gigante als onderdeel van Electrified 02 – Hacking Public Space. Op zich lijkt zo een orgelconcert niet zo vreemd, maar de uitvoering, OrganOOn, maakt gebruik van gigantische metalen buizen die in de haven liggen. Het is een eenmalig concert, dus mensen die eens iets unieks willen meemaken, moeten zeker langskomen! Er is een gratis shuttlebus die vertrekt aan het S.M.A.K. tussen 16:00–18:00, maar je mag ook met eigen vervoer naar de locatie komen. Langerbruggekaai 40, 9042 Gent.

Diezelfde dag is er ook een Brussels Girl Geek Dinner in het S.M.A.K. waarbij mensen die zich hier inschrijven (mannen mogen enkel onder begeleiding van een vrouw op de lijst btw :P) gratis en voor niets mogen genieten van een rondleiding in het SMAK (zowel de tentoonstelling van Electrified 02 als de Ed Templeton tentoonstelling).

Ah en ook voor Electrified 02 kruipt kunstenaar Ben Benaouisse 26 mei op het dak van de Hema in Gent. Hij deed het al eerder op het dak van de Bibliotheek aan het Zuid, maar voor de mensen die zijn stunt gemist hebben (ik dus :$) is er nog tijd voor een herkansing. ‘k Vind het één van de meer zichtbare en interessantere hacking van public space, omdat er een interactie plaatsvindt tussen de kunstenaar en de toevallige passant die een foto mag nemen. Mensen moeten zich een beetje bloot geven omdat ze door het nemen van de foto tonen hoe zij kijken naar een allochtone dakloze die ergens op een dak staat. Niet direct iets wat ik als kunst beschouw, maar wel een interessant experiment. (Net als OrganOOn trouwens).

Verder gebeurt er helemaal NIETS in Gent gedurende de maand mei of de eerste 12 dagen dagen van juni, absoluut nada! Zo kan ik rustig studeren zonder ook maar iets anders te willen doen dan achter mijn cursussen zitten. *Op mentale repeat tot als ik het zelf geloof*

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply