Daily Life

Before the internet

Drie dagen zonder internet gezeten. Zo afschuwelijk, ‘k wil het nooit meer meemaken. Dat klinkt behoorlijk verslaafd waarschijnlijk, maar probeer het zelf eens? Ge moet niet denken, na een levendige discussie met uw vriendje,  dat je het vlug eens kunt gaan opzoeken om te kijken wie er nu gelijk had. Ge kunt ook niet controleren of de nieuwe website van Juffrouw Thea nu eindelijk al online is. Ge kunt ook niet vlug dat ene Engelse woordje uit uw tekst opzoeken dat je totaal niet uit de context kunt afleiden. Eigenlijk kunt ge bijna niets. Ik kon mij zelf niet concentreren zolang ik niet zeker wist dat het internet al dan niet werkte. Dat eindige in obsessief om de 5 min controleren of er internet was en mijzelf de rest van den tijd afvragen of er nu misschien wel al internet zou zijn. Hell is het gepaste woord daarvoor. Anyway. ‘t Is gemaakt en dat is het belangrijkste. Ik kan nu weer happy bloggen en mij concentreren op mijn cursussen en woordjes opzoeken. En binnenkort tonen wat ik allemaal gemaakt heb op 2 dagen in de tijd die ik anders op Google Reader doorbracht. Misschien was internet-loosheid toch zo slecht nog niet…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kelly May 7, 2010 at 2:59 pm

  Haha, een beetje herkenbaar 🙂 Ik heb nog nooit 3 dagen zonder internet gezeten (tenzij op vakantie, maar dat was dan gepland), maar ik trek soms wel het internet uit mijn laptop, gewoon om even niet met mails en blogs checken en schrijven bezig te zijn… Maar dan na een bepaalde tijd MOET ik toch gewoon weer even die kabel insteken, aargh, ik had het nooit van mezelf verwacht. Allemaal de schuld van al die leuke blogs!

 • Reply ktrn May 7, 2010 at 3:00 pm

  Een mens weet op den duur niet meer wat hij deed voor er internet was.. Buiten spelen mss? 🙂

  • Reply Plutomeisje May 8, 2010 at 12:13 am

   Jah, ik herinner mij dat vaag van als ik klein was. Dan liepen we in de weide achter ons huis, al herinner ik mij veel sterker dat ik in de herfst compleet onnozel kwam van alle spinnen die wegschoten voor mijn voeten in het verdroogde gras. *afschuw*

 • Reply Kathleen May 7, 2010 at 4:02 pm

  Begin maart, vlak nadat we verhuisd zijn, hebben we een tweetal weken zonder internet gezeten thuis. Op het werk had ik uiteraard wel toegang tot het internet (zou een beetje raar zijn moest dat niet het geval zijn voor een webdesignburo), maar daar werd uiteraard wel verwacht dat ik werkte. Af en toe de mails checken en de rss reader snel doorbladeren, dat kon er nog wel even van af.

  En dan opeens merk je wel dat je van alles gedaan krijgt. Moesten we internet hebben gehad tijdens die eerste twee weken, dan stonden er nu nog onuitgepakte dozen! Ik las ook opeens veel, wat altijd mooi is meegenomen.

  Vroege, voor het internet, was ik eigenlijk ook veel aan het lezen en toen schreef ik ellelange verhalen. Maar echt… ellelange… verhalen. Ongelofelijk. Tegenwoordig is dat een stuk minder, maar ik heb mijn blogje nu wel waarop ik iets minder lange verhalen schrijf. 🙂

  • Reply Plutomeisje May 8, 2010 at 12:12 am

   Ja ‘t is echt wel zo dat je veel gedaan krijgt zonder internet. Ik besef ook wel dat ik idioot veel op internet zit. Vroeger schreef ik af en toe verhaaltjes en las ik echt enorm veel. Mijn schrijven raak ik kwijt in mijn blog (ik slaagde er toen al niet in om mijn ideeën uitgewerkt te krijgen, dus dat is niet erg), maar dat lezen vind ik wel erg. Zo traag dat ik lees, niet kunnen concentreren of gewoon geen tijd hebben omdat ik uuuuuurrreeen lees online. Echt zot eigenlijk.

   Misschien moet ik mijzelf opleggen van maar een paar uur per dag online te gaan, RSS en mails checken en een beetje rondsurfen en het doelloze laten vallen.. :p

 • Reply Eva May 11, 2010 at 12:15 pm

  Ik ken wel een heel leuk tijdverdrijf waar je geen internet voor nodig hebt. Nuja ik vind het heel leuk. Ik heb vroeger nog veel gebikkeld (als iemand niet weet wat dat is, dat is 5 gelijke loden vormpjes op je had leggen, die omhoog gooien en ze dan op allerlei verschillende manieren terug vangen). Waar een kind zich niet allemaal mee kan bezig houden 😀 Ohja en verhaaltjes verzinnen en die dan naspelen met mijn zussen. Dat was ook zeer leuk. Nu zou ik waarschijnlijk een boek lezen. Inspiratie verdwijnt blijkbaar met de jaren. Of verdwijnt die omdat we teveel afgeleid worden? Wie zal het zeggen…

 • Leave a Reply