Movies & Music

Kick-ass & ander superheldengedoe

Door al het schoolwerk (papers!), luiheid en wegvallen van internet is het er nog niet van gekomen om eens wat te leuteren over de laatste films die ik bekeken heb (en die ik kan aan/afraden). In de selectie van vandaag bevinden zich Kick-Ass, Watchmen en Religulous en om kort te zijn: ze waren leuk!

Watchmen was eerlijk gezegd wel de minste van de drie, omdat het een enorm lange film is. Goed halfweg begin je echt af te vragen waar die actiescènes nu blijven, maar je krijgt er wel een uitgebreide kennismaking met alle personages voor in de plaats. Iets wat ik wel kon appreciëren omdat je zoiets tegenwoordig nog amper ziet in films, zeker in actiefilms (tenzij over het leven van één enkel hoofdpersonage, verspreid in flashbacks over de hele film op cruciale, levensbedreigende en oh zo emotionele momenten als de supervillain op het punt staat de held de dieperik in te duwen en iets beledigend over zijn mama zegt…). Wat de film ook leuk maakt, is dat de superhelden eigenlijk niet zo super zijn, op een paar uitzonderingen na. Aanrader dus voor mensen die een lange filmavond willen houden en eens een atypische superheldenfilm kunnen smaken.

Kick-ass was ongeveer alles wat de trailer had beloofd. Een gewone jongen neemt het heft in eigen handen en gaat een beetje de held uithangen. Er is weinig super aan hem, op zijn eerste dag wordt hij het ziekenhuis in geslagen, maar hij geeft niet op. Veel grove stukken, veel grappige stukken, echt een hele leuke film dus. Jammer dat er een bende assholes in de zaal zaten die voor de eerste keer ooit buiten mochten komen waarschijnlijk en het nodig vonden om de innerlijke mongool los te laten en debiele, onverstaanbare dingen te roepen. Niemand in de zaal voelde zich geroepen om, geïnspireerd door de film, actie te ondernemen, helaas..

Als er nog mensen zouden zijn met een voorliefde voor film adaptaties van comics, dan moet je zeker deze site eens bekijken, dan zijt ge direct op de hoogte van alle comicbook-films die nog gaan uitkomen. Jup, Hollywood heeft een nieuwe melkkoe ontdekt en ze gaan echt wel iedere comic ever made verfilmen. Hoera! *twijfelt eigenlijk nog of ze het leuk vindt of niet…*

En ik heb ook naar iets educatiefs gekeken afgelopen maand! Hoera voor..erm.. intelligent hersenloos vermaak! (seriously, ik heb onlangs gelezen wat TV met uw lijf doet, you do not want to watch it that much anymore…). Religulous dus, een grappige documentaire over religie. Stand-up comedian Bill Maher laat alle lachwekkende kantjes zien van religie (alle religies) en slaagt er in zomaar overal binnen te vallen en lastige vragen te stellen en laat het zeker niet na zelf met religie te lachen of om zijn ongeloof uit te drukken over de dingen die mensen zeggen. Aanrader voor iedere niet extremistische-religieuze persoon op de wereld. :p

*gaat nu naar Dr. Horrible’s Sing Along Blog kijken en hoopt dat het minstens even fout is als het klinkt…*

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply So horrible you’ll have to sing along! « Plutomeisje June 1, 2010 at 10:46 am

    […] have to sing along! Hoera voor mijn geweldige titel van vandaag! Ik had het al in een vorige post vermeld dat ik naar Dr. Horrible’s Sing Along Blog zou gaan kijken en zowaar ik heb dat ook […]

  • Leave a Reply