Handmade

Get More Fabric

Get More Fabric ofte GMF, naar analogie met het gevreesde GMR-virus (Get More Rats) dat af en toe de kop op steekt bij rattenhouders. In knaagdierkringen leidt dit tot een snelle toename van de rattenpopulatie in de kooi van de getroffen baasjes. Zelf verklaren zij dat ze niet anders dan kunnen toegeven aan de schattige kopjes die in de opvang zitten te wachten op nieuwe thuisjes. *Tot zover de sluikreclame*

GMF vind ik wel een goede benaming voor mijn conditie. Afgelopen maandag kocht ik 5m stof bij aan de schandalige prijs van €2/m (en hielp ik mijn geliefde nokia n97 compleet naar de zak. I cried). Oh you evil Sleepstraat! ‘k Moet wel zeggen dat het altijd erger kan hé. Sommig niet nader genoemde mensen die ik vergezelde kochten ongeveer 15m wit linnen. Om thuis te beseffen dat het eigenlijk echt wel veel wit linnen is… aan de Facebookstatusupdates te zien… En ze mochten zich uitleven met de aankoop van ongeveer 45m fleece voor het goede doel. Er gaat gestikt kunnen worden!

Daarnet (toen met vegie balletjes in tomatensaus en rijst zichzelf aan het klaarmaken waren) besloot ik dus om eens te kijken hoeveel stofjes ik nu eigenlijk al had. I love stapels en stofjes laten zich normaal goed stapelen, dus funfunfun! ‘k Heb niet zo een fancy kast om al mijn stofjes mooi in uit te stallen (lang leve plastieken ikea bakken!), dus ik had niet echt een idee wat ik mocht verwachten.. Al bij al valt het nog mee, toch?

Toen besloot ik dat het eigenlijk wel leuker zou zijn om heel die stapel een beetje op kleur te rangschikken. Ik weet dat groen een beetje overweegt, maar misschien hadden jullie al gemerkt dat het weel eens mijn favo kleur zou kunnen zijn? ^-^

‘k Bedacht ook dat het wel eens leuk zou zijn om mijn stofjes te stapelen op hoeveelheid. Dan weet ik ook meteen hoeveel meter stof ik heb. ‘k Heb dus alles gemeten en… Neen, serieus, zo hard verveel ik mij nu ook weer niet. Laten we het er op houden dat ik al redelijk wat meters heb, maar dat er altijd plaats is voor een paar meer!

Ge vraagt u misschien af wat ik daar allemaal ga met doen? Ik vraag mij dat anders wel af. 😛 Veel stof heb ik gekocht met het idee dat het erg mooie handtassen zouden worden, een paar stofjes heb ik gekocht omdat ik een nieuwe rok of zelf een nieuw kleedje wel zie zitten. Sommige kocht ik om een tas van de maken, maar ik heb ook behoefte aan nieuwe kussenslopen zodat ik een mooi ingerichte living heb na de verhuis, dus die zouden wel eens een ander doel kunnen krijgen. Ahja en sommige stofjes die vind ik zo mooi dat ik ze eigenlijk niet wil gebruiken. Dat bovenste zwarte stofje van de Ikea bvb. Volgende keer dat ik en het stofje gelijktijdig in de Ikea terug te vinden zijn gaat er een voorraad ingeslagen worden, want nu durf ik dat niet verknippen…

Ge gaat mij trouwens een schop onder mijn gat mogen geven als ik na 12 juni niet in gang schiet met minstens de helft van die stapel te verwerken, want ik zit alle dagen zuchtend en verlangend in de richting van mijn stikmachine te kijken!

PS: fleecekes interesseert jullie niet waarschijnlijk, daarom staan die niet op de foto… 😛


Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kelly May 19, 2010 at 9:05 pm

  Zo veel! Zo’n stapel zal nog voor uuuuuren plezier zorgen, tof tof :p

  • Reply Plutomeisje May 21, 2010 at 11:14 am

   ‘k Hoop het. 😀 *dat die examens maar snel gedaan zijn*

 • Reply Kathleen May 19, 2010 at 9:18 pm

  Je wil niet weten wat ik de afgelopen jaren allemaal verzameld heb. Ieks.

  En dat ene zwarte stofje met kleine witte en rode bloempjes, dat steekt zwaar mijn ogen uit. Ik weet niet goed waarom. Als ik het goed heb zitten onze toekomstige keukengordijnen ook in je pakket (ikea stofje met tekeningen van vogels en planten met groene accenten). Ik zie het precies daar op de onderste foto vlak boven de zwart met groen geruite stof.

  Aaah… stofje. Je kan er nooit genoeg van hebben, toch? 😀

  • Reply Plutomeisje May 21, 2010 at 11:13 am

   ‘t Is dat hé, maar mijn dozen zitten wel erg vol nu. 😛

   ‘k Denk ook dat uw toekomstig gordijnenstofje er tussen zit, ‘t klinkt toch gelijk één van de stofjes die ik heb. Ikea maakt gewoon erg leuke stofjes (en goedkoop ^-^)

   Dat zwart met witte en rode bloempjes is één van de nieuwe van maandag. Ik weet ook nog altijd niet goed waarom ik het zo leuk vind, maar ik hoorde mijzelf plots “3m van dat aub” zeggen.. 😛 ‘t Was wel maar €2/m en voor een rokje + kleedje + tas hebt ge nu eenmaal veel stof nodig! 😀

  Leave a Reply