Tutorial

Dat doen we met diskettes!

Wie heeft ze niet meer liggen, de floppy disks aka diskettes? Ok, misschien de mensen die goed zijn in opruimen en die de dingen wegsmijten waar je in moderne tijden geen zak meer met zijt. Alhoewel zegt ge daar zak? Je kan er eigenlijk wel nog een hele hoop nuttige dingen met maken, met die diskettes. Niet dat ik één van die dingen gedaan heb, ik had dan ook maar één diskette gevonden en daar zijt ge nog niet zoveel mee. Ik besloot dus, aangezien ik een nijpend tekort heb aan canvassen, geprimde plankjes of zelf maar papier in zowat alle diktes (*sarcasm sign*) om mijn diskette te gebruiken als canvas voor een work of art. Ofzoiets. ‘t Is alleszins goed voor het milieu als die dingen niet allemaal weggegooid worden! *en alles wat goed is voor het milieu is goed in het algemeen!*

Na het primen was het tijd om te verzinnen wat we er zouden opzetten. Altijd een gigantisch probleem, de combinatie “prachtige witte oppervlakte” + “mij”. It does not equal creativity. Ik besloot om een tekening van een tijdje terug te gebruiken. Mijn appeltjes. ^-^ Omdat appels leuk zijn, groen (pluspunt!) en in dit geval ook schattig, angstig en dood. Zeggen als ik gevoelens oproep mensen, dan doe ik namelijk aan kunst. *voelt een sarcastische macabere bui hangen*

Ik heb geen idee hoe je iets moet tekenen op canvassen of op geprimede ondergronden (of hoe je de verleden tijd van “primen” schrijft), maar ik heb dat dus gewoon met potlood gedaan. ‘k Heb ook gemerkt dat het redelijk makkelijk uitwrijft en mijn primer ligt zo in ribbels waardoor het potlood daar makkelijk tussenschiet. Moest iemand tips hebben voor mij, ze zijn meer dan welkom! *nadelen van niets bijna van kuntsonderwijs gehad te hebben*

Wel na het primen en het uitteken van je ontwerp is het tijd om te beslissen met welk medium je alles wilt inkleuren. Ik koos voor acryl, kwestie van dat medium een beetje beter te leren kennen. En dan volg het inkleuren hé. Dat duurde bij mij het langst, gewoon omdat ik tussen het inkleuren van de appels en de rest echt superlang niet heb voortgedaan. Maar ‘t is mij uiteindelijk gelukt, ik heb een project afgekregen en ik ben er nog blij mee ook! 😀 Dat bracht mij op het idee dat ik volgend jaar in de bureau/craftroom een een nerd/geek-muur ga maken. Met allerlei nostalgische game-gerelateerde dingen of zo series van een aantal diskettes die iets game gerelateerd uitbeelden ofzo. ‘k Zou dat nog wel leuk vinden. ^-^

Kijk mijn achtergrond lijkt op mijn nagellak!

Alles eindelijk ingekleurd gekregen en vervolgens aan het uitlijnen begonnen met een watervaste stift. Superzenuwslopend vond ik dat, want ik verpest altijd vanalles op het laatste moment.

En volledig gedaan! Hiephoi!

Nog één laatste tip: gebruik deftige papiertape! Ik had er eerst van de Wibra en samen met de Wibra lijm trekt dat echt op geen kl*ten. Dat is lijk water in stijftvorm. (Vandaar het witte lijntje rondom mijn geverfd deel, dat is primer dat onder de tape gelopen is…)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Vampie June 4, 2010 at 11:01 am

  Als je nu nog da ijzer eraftrekt , dan heb je een gat (en zie je het effectieve opslagmedium zitten) en kunde hem met een nagelke in de muur hangen, of er een boom mee maken ofzo 🙂

  • Reply Plutomeisje June 4, 2010 at 1:13 pm

   Hehe, dat is waar, maar dan is mijn diskette minder diskette-like 😛 ‘k Heb ze gewoon met van die lijm-kauwgom-achtige dingen om de muur geplakt 😀

 • Reply Kelly June 4, 2010 at 11:07 am

  Ooh, dat is tof gedaan! Proficiat! 🙂

 • Reply lisainvideoland June 5, 2010 at 12:46 pm

  amai das tof! ‘k moet mijn creatief brein snel ook nog eens laten werken 🙂 hope u don’t mind datk ne link naar u blog op mijn blog heb gezet?

 • Leave a Reply