Link Love, Sketchbook

Link Love: All things Sketchy

De laatste tijd kom ik om één of andere reden, laten we het toeval noemen, alleen nog maar op website die iets of wat met kunst of illustratie (ma eigenlijk is illustratie ook kunst?) te maken hebben. Niet dat ik dat erg vind, aangezien ik de laatste maanden in een opleving van mijn schetsen vertoef + een verhoogde interesse in all things artsy, maar ik wil al die leuke sites niet voor mijzelf houden. Bij deze dus een overzichtje van de leukste sites.

De eerste (en mijn favoriet) is Sketch Theatre, een website waar gevestigde waarden uit de hedendaags kunst-scène het beste van zichzelf geven in korte schetsfilmpjes die op de site gepubliceerd worden. Zelf omschrijven ze hun missie als volgt: “Sketch Theatre serves to motivate and inspire artists from all walks of life. Here, aspiring artists are exposed to contemporary artists and the various career paths taken by these like-minded individuals who all began their careers by simply putting ideas and expressions down with a pencil & paper. The brilliant myriad of artists featured on Sketch Theatre strip down and expose raw sketches on camera, never failing to captivate and inspire. These people work in a variety of fields, are successful, support themselves, and are proud to call themselves artists.

Erg leuk dus om te zien hoe andere mensen hun schetsen opbouwen en dat iedereen dat anders doet. Bovendien zijn alle filpjes vergezeld van een leuke soundtrack. Je leert met andere woorden een paar schetstechnieken, nieuwe artiesten en nieuwe bands kennen. (Enige nadeel is dat ze niet vermelden welke materialen ze gebruiken, meestal is het potlood, maar soms zijn het rare potloden :P)

 

Daarnaast kwam ik nog op Pikaland: The Illustrated Life terecht, een blog die dagelijks een portie illustratoren voorschotelt. Pikaland heeft ook nog een soort Good to Know-serie en een online magazine die beide verkrijgbaar zijn in pdf. Op de blog worden er trouwens ook soms tips gegeven, bvb over copycats en er zijn ook give-aways met prints van artiesten die al eens op de blog verschenen zijn en interviews en book-reviews. Genoeg verschillende dingen dus om dagelijks iets bij te leren daar.

En dan is er nog Dr. Sketchy. Een beetje anders dan de vorige twee websites, aangezien er op de site zelf niet ongelofelijk veel te doen valt. Dr. Sketchy is een Anti-Art School (althans, zo omschrijven ze zichzelf) en “will cure you of every boring art class you’ve ever been to”. Dr. Sketchy is ontstaan in New York en combineert schets’klassen’ met burlesque modellen. Sounds like fun, neen? Ok, voor de mensen die nog niet overtuigd zijn: er zijn verschillende ‘afdelingen’ verspreid over een hele hoop steden in een hele hoop verschillende landen en het event vindt plaats in lokale pubs, er wordt dus gedronken en onnozele schetswedstrijdjes gehouden waar je dan ofwel een leuke prijs ofwel drank met kan winnen. Ik ben alleszins overtuigd van het concept, vooral omdat de stap naar die (semi-)naaktmodel sessies volgens mij kleiner is dan naar een echte art class te gaan. ‘k Heb toch dat idee dat ik makkelijker naar zoiets zou gaan *is aan het twijfelen om opnieuw tekenacademie te gaan volgen*, maar er is helaas  (nog) geen afdeling in België.  ‘k Ben dus aan het hopen dat mijn citytrip naar Berlijn gaat samenvallen met een Dr. Sketchy daar. 😛

Naast bovenstaande sites amuseer ik mij ook met het bijhouden van volgende blogs in mijn Google Reader: Arrested Motion, Hi Fructose, OMG Posters en Creep Machine.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply