Daily Life

Forever young

Kleine gooit met stokjes en ik kreeg er eentje: “Het doet er niet toe hoe jong of oud je bent, allemaal doen we wel eens dingen waarvoor we stiekem te oud zijn. Dingen waarvan we liever niet hebben dat andere mensen dat weten, omdat het niet gepast is voor onze leeftijd. Dus daarom: Waar ben jij te oud voor, maar kun je toch niet laten omdat je het eigenlijk wel leuk vindt?

Er is eigenlijk maar één ding uit mijn jeugd waar ik nog altijd aan vasthoud en dat is niet echt een geheim. Mijn dromen over sterren, dinosaurussen en fossielen heb ik al lang opgeborgen. Het enige wat blijft is mijn (lichte) obsessie met vampieren (en weerwolven). Vroeger heb ik echt ieder boek dat ook maar een referentie naar vampieren bevatte, verslonden. Mijn grote helden waren schrijvers als Paul van Loon, Tais Teng, Eddy C. Bertin. En Annette Curtis Clause die ik tot mijn laatste adem dankbaar zal zijn voor haar boek over weerwolven. Een tip voor mensen met schrijver-aspiraties: schrijf over weerwolven, ze zijn literair bijna uitgestorven!

Later was er Anne Rice natuurlijk, tot die besloot dat christelijke boeken schrijven leuker was dan vampier-boeken. Gelukkig waren er nog films zoals Interview with a vampire met Brad Pitt als Louis (ah heerlijke Louis) en Vampire Hunter D en boeken van Chelsea Quinn Yarbro. Ik las de biografie van Erszebeth Bathory en raakte teleurgesteld omdat ze nooit echt dienstmeisjes had afgeslacht. Dat waren gewoon roddels van oude seksistische buren die een alleenstaande machtige rijke vrouw in hun nabijheid niet konden verdragen.

Toen volgende een paar doodstille jaren. Vampieren werden om één of andere reden onhip en ‘t was moeilijk om nieuwe boeken te vinden. De laatste jaren zijn we echter weer verwend. Er kwamen strips, manga’s, schattige manga’s, boeken, series, meer boeken en ten slotte hele slechte films. Ah en ook een slechte serie. Het enige wat in al die vampier-hype nog mist, is gewoon een bende echte vampieren. Ergens in mijn achterhoofd zit nog altijd mijn kleine ik die niets cooler zou vinden dan echte vampier worden. Niet de Dracula versie met haar op mijn handpalmen (iew) maar een mix tussen Anne Rice vampieren en True Blood vampieren. Geen in het zonlicht glitterende janneterige vegetarische vampieren voor mij, maar lichtelijk gemene dingen met een gezonde allergie voor zonlicht. ^-^

Omdat ik best nieuwsgierig ben vandaag ga ik mijn stokje doorgeven aan mensen die hier regelmatig een comment achterlaten: Tess, Kelly en Lisa 🙂 (en PussyCath mag het mij sms-en zolang ze nog geen blog heeft :P)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply