Books

Over boeken

Bron: weheartit

Ik heb met het vriendje af en toe dezelfde discussie. Over boeken. Om een of andere bizarre reden vindt het vriendje dat boeken er ongelezen moeten uitzien. Ook al zijn ze gelezen. Zijn kant van onze boekenkast ziet er dan ook splinternieuw uit. Op die paar exemplaren na die ooit eens uitgeleend zijn, vallen er amper plooitjes in de ruggen op te merken.

Mijn kant van de kast ziet er ook redelijk nieuw uit. Het grootste deel van mijn boeken is namelijk nog ongelezen, ondanks mijn goede voornemen dit jaar. De exemplaren die wel ooit gelezen zijn staan met holle ruggen en bolle kaften gelezen te wezen. Niet zo mooi meer als de ongelezen exemplaren natuurlijk, maar je ziet tenminste dat ze gelezen zijn.

Ergens in de kast ligt er een plastiek zakje met 1984 in. Mijn poging om een boek van het vriendje in goede staat te houden terwijl ik het lees. Ik draai de pagina’s voorzichtig om, ik plooi de kaft niet over, maar ergens tussen mijn pendelen tussen Gent en thuis is het nieuwe er toch afgegaan. ‘t Is blijkbaar is het een soort gift om boeken ongelezen te lezen. (zo creeër ik wel nieuwe cadeautjes voor het Vriendje, de echte ongelezen versies van de door mij gelezen exemplaren ^-^)

Ben ik alleen in mijn voorkeur voor de semi-bibliotheek-look of is mijn vriendje gewoon raar?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply