Handmade, Sewing

Een Buttercup Special

Een tijdje terug kwam ik deze blogpost tegen. Strikjes en ik, dat is een goede combinatie. Een eenvoudig strikje kan wonderen doen voor een saaie kussensloop, handtas, stay-up kous, halsketting, oorring, ring,… Enfin voor alles dus. Ik wou dus graag een tas maken met een strik zoals in de blogpost, maarrrr mijn patroontekenen en uitwerken is toch nog dat niet. Ik wou eigenlijk een redelijk eenvoudig model handtas, maar de bedoeling was door zelf het patroon te tekenen iets meer inzicht in die dingen te krijgen. Eigenlijk had ik beter eerst gewoon een bestaande tutorial geprobeerd en dan mijn patroon getekend, want dan zou het niet mislukt zijn (maar dan zou de tas ook niet “mijn” ontwerp geweest zijn en aangezien ik graag een Etsy shop wil openen, stoort mij dat wel).

Toen dinsdag mijn nieuwe naaimachine plots stond te blinken op mijn bureau besloot ik ze, na een lange innerlijke strijd, toch maar iets snel te maken. Een buttercup dus, maar niet zonder die strik-tutorial erin te verwerken.

Kijk, kijk! Strik!

Een met biais-lint afgewerkt zakje. Een first-timereke dat nog wat oefening vraagt (om de kantjes mooier af te werken).

Stofje met groene strepen: Ikea

Zwart katoentje binnenzijde: Sleepstraat

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply fielosophie August 9, 2010 at 10:20 am

    Wohow! Dit vind ik nu eens werkelijk waar een dé max van een handtas!

    • Reply Plutomeisje August 10, 2010 at 10:29 am

      De ideale beginnerstas trouwens 😀 Allez, zonder die strik, want dat is gefoefel, maar de rest is allemaal heel erg simpel.

    Leave a Reply