Home Decor, Tutorial

Kussenslopen maken – versie II

** Deze tutorial werd upgedate en is nu verbeterd en vernieuwd hier terug te vinden**

// I updated this tutorial and added an English translation. You can find the new pillow case tutorial here.

Ooit deed ik al eens een poging tot het maken van kussenslopen. Dat eindigde, na vele omzwervingen, uiteindelijk redelijk goed. In het vooruitzicht van een nieuwe woonst en een nieuwe über-coole living in bosthema, had ik de plots behoefte aan nieuwe kussenslopen. Oorspronkelijk was het mijn bedoeling om per seizoen een stel kussenslopen te hebben. Veel rondhagen op het www en zelfkennis hebben mij echter doen besluiten dat een beige zetel met een heel stel verschillende kussens gewoon veel leuker is. Minder kans om ze beu te raken, want ze gaan iedere keer anders liggen. Met mijn nieuwe stikmachine zag ik een tweede poging wel zitten. Omwille van mijn continue gebrek aan tijd opteerde ik deze keer niet voor exemplaren met een rits, maar voor ritsloze slopen, beter bekend als envelope pillows (geen idee hoe ze in het nederlands heten).

Op het grote internet vond ik een tutorial, eentje die beweerde dat je zo een kussensloop op 10 minuten kon maken. Ik heb het niet getimed, maar het resultaat mag er wel zijn, vind ik.

Hoezo voorliefde voor Ikea stofjes?

Hierbij ook mijn geweldige getekende en waarschijnlijk licht onduidelijke handleiding. Klikken op de afbeelding voor een groter formaat.

Wel nog één kleine opmerking bij deze kussenslopen: houdt u aan de extra stof die bij de afmetingen van het kussen moet bijgerekend worden. Ik heb dit niet bij al mijn kussenslopen gedaan (profijtig willen zijn hé) en nu gapen sommige kussenslopen. Onderstaande foto is van mijn enige goede kussensloop, waarbij de stoffen elkaar ver overlappen.

Hieronder gaapt het oranje kussen al een beetje (je ziet mijn stiksel boven de boord van het overlappend stuk stof piepen). Bij het groene kussen kun je zien hoe de “enveloppe” bol staat, dat zorgt er dus voor dat de kussenslopen gapen als ze te klein zijn. Op zich niet zo erg, ik heb namelijk nog een paar mooie knopen liggen die ik wel eens wil gebruiken, bovendien heb ik nog niet veel kunnen oefenen op knoopsgaten maken. 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply AphroditeRhodes June 23, 2014 at 5:11 pm

    Waarom heb je het overlappende gedeelte niet naar binnen gevouwen? Staat mooier qua afwerking..

  • Leave a Reply