Home Decor, Inspiratie

Kistjes: een overzicht!

Moehaha, ‘k had het gezegd hé. Een kistjes post. Mensen met een desinteresse in kistjes (onmogelijk volgens mij) kunnen deze post best overslaan. Bedoel, wat is er nu zo interessant aan kistjes?

Ik heb geen idee waarom ik per se kistjes wil en geen gewone boekenkast. Of misschien toch een beetje. Ooit, heel erg lang geleden (4 jaar ofzo) kwam ik ze in een magazine tegen. Iemand had een tussenwand gebouwd in zijn huis met fruitkistjes. Vol met boeken zaten die, echt schitterend. ‘t Is ook milieuvriendelijker om die kistjes te stapelen dan om een nieuwe kast te kopen. In de meeste gevallen ook is het ook goedkoper en vaak zelf mooier. Ik houd niet van die fineer-dingen. Zo een laag plastiek op een hoop samengerperste pulp. *kijkt naar haar witte Billy’s wiens planken doorbuigen onder de boeken* Kistjes zijn ook zo multi-functioneel. Je kan ze hangen, verven, stapelen, samenbinden,…

Kistjes als boekenkast

Kistjes in plaats van planken

Kistjes als decoratie

Kistjes in de inkomhal

Je kan ook gewoon zelf aan de slag gaan met kistjes, volgens mij is er niets makkelijker..

De geverfde kistjes van op de bovenstaande foto kan je hier terugvinden. Ook op Design*Sponge is er een gelijkaardige tutorial te vinden. Wijnkistjes kunnen ook gebruikt worden op de fiets, ideaal voor transport van een paar flesjes. En met twee paar wieltjes onder vormt de gemiddelde fruitkist al snel de ideale krantenbak, speelgoed kist of opbergplek voor naaiprojecten die op afwerking wachten. Ook als plantenbak kan een kistje dienst doen.

Zo, ge gaat mij nu niet wijsmaken dat je ze nu nog altijd nergens wilt gebruiken?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply PussyCath October 15, 2010 at 1:58 pm

  Eej kistjes zijn geestig aja! ‘k Heb nog 100-en bierbakken die ik kan gebruiken, maar die tussenschotten zijn niet leuk he 🙁 En er uit halen is ook niet echt een optie. Waar is uw kast in dit overzicht? 🙂

  • Reply Plutomeisje October 15, 2010 at 2:19 pm

   Die zit er niet bij 😛
   Ze is eigenlijk nog niet af, ‘k moet nog drie kisten schoonmaken, maar ‘t is een beetje stilgevallen… + dan kan ik eens een mooie house tour geven als alles op zijn plek staat 😀

 • Reply Celine October 15, 2010 at 11:14 pm

  Pfff door u post heb ik extra heimwee naar mijn hangende appelkistjes 🙁 Ze willen niet aan de muur blijven hangen hier, met dat die zeker 10x behangen is (en ja, behang over behang over behang, hoe dom). Gelukkig heb ik wijnkistjes in de badkamer om me te troosten ^^ Kistjes zijn de max!

  • Reply Plutomeisje October 16, 2010 at 12:23 am

   Kan je uw appelkistjes niet ergens kunstig op stapelen? Zo op een andere kast keischattige stapeltjes maken 😛

   • Reply Celine October 17, 2010 at 5:22 pm

    Nee, dat was mijn eerste gedacht, maar mijn kast staat vlakbij een heel erg strategisch geplaatste plank die ik niet uit de muur krijg (echt, hoe sommige mensen hier dingen bevestigd hebben… De knoppen van mijn kranen zijn met lijm vastgemaakt… Vijzen, waarom zou ge dat gebruiken!? En nu heb ik daardoor geen warm water om af te wassen -_- ) Op m’n vorig kot stonden die op mijn bureau gestapeld maar nu heb ik een tafel en geen bureau meer 😛 Meh. ‘k Ga een dezer es zitten staren naar mijn muren en een inval krijgen. Hoop ik 😀 1 van de kistjes heeft er even aan gehangen hoor. En ‘t is na een week naar beneden gedonderd (Wat verklaart waarom die plank zo verdomd vast zit) ‘k Heb wel een kistje van limoenen dat een nachtkastje vervangt dus zo heel zielig ben ik nog net niet ^-^

  Leave a Reply