Handmade, Link Love

Link Love

Normaal probeer ik mijn linkjes altijd met veel liefde op zondag met jullie te delen, maar, boe voor mij, ik slaagde er niet in om dit weekend ook maar één letter te bloggen. Het drukke weekend leverde mij wel een beetje nieuwe kastvulling, een “nieuwe” tafel, 2 stoelen en twee superschattige zeteltjes (binnenkort foto’s, want ze zijn te cute om niet te delen) op. Anyway, op naar mijn favoriete linkjes/DIY tutorials van vorige week.

* ‘t Is herfst, dat heeft het weer ons ondertussen wel duidelijk gemaakt. Dat wilt zeggen dat het tijd is om het binnen allemaal een stuk gezelliger te maken, aangezien we het grootste deel van onze tijd opnieuw daar gaan doorbrengen. Vorige week stond er op Design*Sponge een leuke tutorial voor een paar schattige pannenlappen in herfstige blaadjes vorm. Mooi en relatief easy!

* Nog op Design*Sponge kijken ze blijkbaar al heel hard uit naar het nieuwe jaar, want ze maakten ook één van de meest originele kalenders die ik al gezien heb. Redelijk veel werk en jammer dat je hem maar één jaar kunt gebruiken, maar ooh zo mooi.

*Papernstitch maakte een tutorial voor een instant Polaroid gevoel door magnetische lijstjes te maken. Ideaal voor iedereen die de prijs van zo een pakketje Polaroids toch maar niets vind of die zijn koelkastmagneten een beetje beu is. Ik maak mij wel een beetje zorgen om de witte magnetische vellen die je moet gebruiken, ‘k vrees ervoor dat ze niet zo makkelijk te vinden gaan zijn (maar hopelijk ben ik verkeerd).

*Ik vind zeepaardjes sterk ondergewaardeerd als knuffels, dus ik was maar al te blij toen ik deze tutorial van Lia vond. Niet alleen zeepaardjes zijn ondergewaardeerd eigenlijk, de meeste onderwaterbeestjes worden niet naar waarde geschat al het gaat om hun aaibaarheidsfactor.

*Na mijn gelukte stempelavontuur ben ik helemaal overtuigd van hoe plezant afdrukken maken op stof wel niet is. Op Bloesem Kids vond ik dan ook deze tutorial voor placemats te maken. Een naaimachine komt er niet aan te pas, gewoon een beetje freezer paper (maar met plastiek plakpapier kom je ook al ver, trust me) en textielverf. Bovendien gebruiken ze jute in hun tutorial, had ik al een keer verteld hoe zot ik ben van jute? Ik maakte zelf ooit een kleed met een bovenstuk in jute, in tijden dat ik nog avontuurlijker was en zonder enige ervaring, zonder patroon of zonder te weten hoe het ging eindigen achter de machine kroop voor een kleed te maken uit een jute zak, met een rits enal! I was crazy back then. 😛

*Tenslotte nog even deze bloemige slinger tonen, aangezien ik hem geweldig vind. Er zijn gelukkig genoeg tutorials te vinden waarmee zo een slinger een fluitje van een cent wordt (zoals onderstaande video), het enige wat je nodig hebt, is heel veel geduld.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sven October 19, 2010 at 12:02 am

    Zulke witte magnetische vellen vond ik vorig jaar nog in de Hema, ze zijn er misschien nog steeds (het leek geen seizoens- of tijdelijk product in ieder geval)

    • Reply Plutomeisje October 19, 2010 at 9:26 am

      Ah super, dan gaat het er misschien nog echt van komen om ze te maken 😀

    Leave a Reply