Link Love

Link Love

‘t Is blijkbaar al meer dan een maand geleden dat ik nog eens wat liefde gegeven heb aan andere websites. Dringend tijd om nog eens een lijstje te posten, me dunkt. ‘k Vrees dat het thema een beetje Kerstmis en Oud&Nieuw gaat worden, hoe kan het ook anders?

Design*Sponge e.a. hebben ons de afgelopen weken al danig om de oren geslaan met honderden versie van kalenders, allemaal om ter mooist, maar  deze van My Owl Barn steekt er toch wel wat bovenuit. Ten eerst staat hij vol uiltjes, het trenddier van de afgelopen maanden en 2011 volgens mij, en ten tweede is hij compleet gratis. Bovendien kan je zelf de afbeeldingen selecteren die je leukst vindt en zo een eigen kalender samenstellen. ‘k Heb mijn versie alvast op mijn USB-stick gegooid en de volgende keer dat ik een copycenter voorbijhuppel ga ik hem in kleur op stevig papier laten drukken, kwestie van toch een beetje kwaliteit te hebben. 😛

‘k Ben ook helemaal in de ban van (DIY) kerstdecoratie, helaas is mijn tijd (aankomende examens) te beperkt om ze allemaal te maken, vandaar dat ik gewoon mijn favo linkjes ga delen.

  • De vilten kerstbomen van Danielle Thompson gaan al een paar jaar mee op internet. Niet verwonderlijk, aangezien het een makkelijke tutorial is waar je zelf alle kanten met opkan. De kleuren, de frutsels, de afwerking kies je gewoon allemaal zelf, al vind ik de kleurrijke versies van Danielle wel inspirerend.
  • Bij de tweede foto hoort geen linkje, maar volgens mij kan je met bovenstaande tutorial ongeveer hetzelfde effect krijgen. De witte details op de foto’s zijn een paar steekjes met witte draad, best iets dat je op voorhand doet, daarna kan je de vilten buitenkant gewoon over een kegelvormig isomo schuiven. Als je dikke vilt gebruikt (zoals op de foto) kan het volgens mij ook gewoon zo blijven staan en hoef je het enkel een beetje op te vullen met knuffelvulling en onderaan afwerken door er nog een cirkel van vilt aan te  naaien.

  • The Purl Bee is ook altijd goed voor leuke tutorials, nu dus ook weer. ‘k Vind dat de vilten slinger er als een soort snoepje uitziet, perfect voor speelse kerstdecoratie.
  • Na de koude en de sneeuw van de laatste dagen vind ik deze gehaakte sneeuwvlokjes van heart handmade nog veel leuker: warme sneeuw!

  • We hebben het nog niet over ballen gehad en deze “bolletjes wol” met bijhorende breinaalden zijn de ideale kerstversiering voor iedereen met een kleine brei (of haak) verslaving. Eigenlijk zijn ze gewoon leuk voor alle crafty mensen, maar als ge uw omgeving niet wilt verwarren, kan je ze ook gewoon weggeven aan iemand die wel met breinaalden of haakpennen in de weer is (maak er een ruil van, eis een sjaal!).
  • Nog meer ballen, maar niet voor de kerstboom en ook zonder linkje. Makkelijke DIY die enkel een mooie tak, kerstballen en een paar gaten in uw plafond vereisen. Ideaal voor een feestelijke tafel, zonder dat de tafel vol rommel moet staan. Alleen maar pro’s dus, op die gaten in het plafond na (en onze plafond zijn hoooog, dus ‘k weet niet of ik dat zie zitten :p).
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply