Movies & Music

Movie Monday {Scott Pilgrim vs. the world}

Hurray, hurray, een nieuwe filmbespreking. Dat wilt twee dingen zeggen: 1)mijn hand is beter en 2) ik heb films gekeken. Alleen maar goed nieuws voor jullie dus!

Scott Pilgrim vs the world

Een tijdje geleden smeet ik de trailer van Scott Pilgrim al op mijn blog. Ik hield me toen in om al te enthousiast te zijn, want let’s face it, dit waarschijnlijk de miljoenste comic book verfilming die Hollywood de laatste jaren richting onze cinema’s en tv’s gegooid heeft. Een mens begint dan al eens te vrezen voor overdosis-verschijnselen, maar eigenlijk vind ik het nog altijd super. Bij deze bent u gewaarschuwd, ik ga nog lekker veel stripverfilmingen bekijken en reviewen, want als ze allemaal zo yummy zijn als Scott Pilgrim kan ik mijn geluk niet op. ‘k Ga dan ook maar direct toegeven dat Michael Cera mij totaal NIET geïrriteerd heeft bij deze film, er zijn dus met andere woorden geen redenen om hem niet te bekijken.

De film draait dus rond Scott Pilgrim, een vrouwenverleider met een gebroken hartje, die net een nieuw vriendinnetje heeft. Scott heeft een bandje met een paar vrienden waarmee hij aan een band-contest meedoet. Op een dag ziet hij in een droom Ramona Flowers en wordt op slag verliefd op haar. Enig probleempje is dat hij blijkbaar Ramona’s seven evil exes moet verslaan vooraleer ze samen kunnen zijn. Voeg daaraan een portie kurkdroge humor, grappige oneliners en interessant visuele details (bvb wanneer iemand met zijn hoofd tegen iets slaat verschijnt er “ponk”, luide geluiden worden weergeven als bliksemschichtjes, enfin zoals in strips en tekenfilms hé. :P) en je hebt een leuke film die zeker de moeite waard is om een keer te bekijken. Of twee keer. Of…

En als er dan nog behoefte is aan Scott Pilgrim dan kun je ook nog altijd de strips lezen. Ideaal tijdverdrijf tijdens de examens… ^__^

*wat ik natuurlijk niet ga doen, ik ga leren en alleen maar leren, zoals het hoort!*

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply MissMuffin December 13, 2010 at 3:20 pm

    Flink zo Eline. Leren! En zorgen dat er ook nog eens tijd over blijft om eens iets funs te doen met vriendinnen é

  • Leave a Reply