Books, Handmade

Keri Smith – Mess

Bij sommigen onder jullie doet de naam Keri Smith misschien wel een belletje rinkelen. Smith is dan ook de auteur van het beruchte “Wreck this Journal” waarbij het de bedoeling is om een boek om zeep te helpen met de hulp van de opdrachtjes die de auteur op iedere pagina voorzien heeft. Hetzelfde concept wordt ook in “This is not a book” en “Mess” ook gebruikt, al zijn er toch heel wat verschillen tussen de boeken.

Mess & This is not a journal by Keri Smith

Ik kocht Mess toen ik op zoek was naar een geschikt cadeautje voor het vriendje. Voor mijzelf dan, het vriendje kreeg uiteindelijk een ander boek. Ik heb toen een hele tijd staan vergelijken tussen Wreck this Journal en Mess om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat ik te veel van boeken hou om ze om zeep te helpen en rommel maken eigenlijk mijn meest actiefst beoefende hobby is. De bedoeling van Mess is om eens goed buiten de lijnen te kleuren, door allerlei soorten rommel te maken in en rondom het boek. De opdrachtjes beperken zich ook niet binnenshuis, maar je moet ook al eens uit uw veilige cocon komen en met Mess enal op pad gaan. Naast potloden, stylo’s, verf & penselen, lijm en rommel, zijn er ook een hoop opdrachtjes waarvoor je een camera voor nodig hebt (mess voor de eeuwigheid vastleggen) en een paar opdrachten die je in groep moet doen. Op alle mogelijke manieren wordt je dus verplicht om uw grijze massa zo inventief en creatief mogelijke dingen te laten verzinnen.

Mess by Keri Smith, adaptions by Plutomeisje

‘k Heb nog niet super veel gedaan in Mess, vooral gebladerd en gekeken wat ik eens zou kunnen doen, maar ik ben weer aan’t uitstellen, like usual. Sommige opdrachtjes kun je ook niet in één twee drie uitwerken, rommel creeër je ook niet altijd op één dag. Twee Keri Smith boeken hebben, helpt mij nu niet bepaald om sneller te beslissen welk opdrachtje ik nu eerst wil doen. ‘k Zal proberen om mijn vorderingen vast te leggen en af en toe eens een update online te schoppen. 🙂

Voorlopig ook alleen deze bespreking van Mess dus, ik hoop zo snel mogelijk tijd te hebben om mij uitgebreider uit te leven op This is not a book.

Mess by Keri Smith, adaptions by Plutomeisje

Mess by Keri Smith, adaptation by Plutomeisje

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Pebblyn January 24, 2011 at 11:05 am

  Hmmm, ‘t lijkt een leuk concept, maar ik lees m’n boeken nog steeds liever onder een donsdeken tot ik erbij in slaap val – wat overigens nog nooit gebeurd is.

  Iets anders: ik krijg bericht dat er een nieuwe post is, maar als ik dan doorklik kom ik op de vorige post terecht… Nog mensen met dit probleem of beter: mensen die een oplossing hebben?

  Liefs!

  • Reply Plutomeisje January 24, 2011 at 8:10 pm

   ‘t Zou kunnen dat het mijn fout is dat je dat probleem hebt. Ik heb gisteren per ongeluk mijn post van vandaag gepubliceerd en hem daarna vlug opnieuw verwijdert. Dat komt ervan als ge tv kijkt, blogposts schrijft en met uw vriendje probeert te discussiëren hé 😛

   Normaal moet je de post van vandaag gewoon kunnen zien, toch?

 • Reply Anne February 8, 2011 at 4:13 pm

  Hoi!

  Ik ga alle drie de boeken van Keri Smith voor mijn verjaardag vragen want ik ben méga-creatief!
  – This is not a book
  – Wreck this journal
  – Mess
  Ik had namelijk een leuker aanbieding gezien op amazon.com waar je ze alledrie samen kreeg. Ik hoop dat ik ze krijg want ik kan niet wachten met het beginnen!
  xxx’s

 • Reply Bookreview! [Keri Smith - This is not a book] | Plutomeisje April 12, 2011 at 11:21 am

  […] Een tijdje geleden reviewde ik Mess van Keri Smith. Bijna op hetzelfde moment kreeg ik ook This is not a book in mijn handen geduwd. Het duurde een tijdje vooraleer ik vond dat ik genoeg opdrachtjes had gedaan om ook dit boek te kunnen bespreken. […]

 • Reply Char September 25, 2012 at 6:11 pm

  Hoi!

  Beetje laat maar bedankt voor beide reviews, heb er wel wat aan gehad!
  Haha. Heb je ondertussen als Wreck this journal geprobeerd?

  Groetjes Char!

  • Reply Plutomeisje September 28, 2012 at 6:23 pm

   Neen, Wreck This Journal heb ik nog steeds niet geprobeerd. Ik ben eigenlijk nog altijd niet volledig klaar met This is not a Book en Mess. :p

  Leave a Reply