Geen categorie

Japan

‘k Heb het nieuws over Japan de laatste week heel sterk gevolgd, waarschijnlijk meer dan bij een “normale” natuurramp. Langs de ene kant voel ik mij daar niet echt goed bij, dat ik bezorgder ben om wat er in een sterk geëvolueerd industrieland gebeurd, dan wat er normaal in een derdewereldland na zo een ramp gebeurd. Misschien is dat omdat de gebeurtenissen duidelijk maken dat zoiets ook bij ons kan gebeuren. Mensen kunnen wel degelijk van een comfortabel huis naar een mat op de grond en een pot rijst per dag gekatapulteerd worden en dan maakt het echt niet veel uit hoeveel geld er op de bank staat.

Langs de andere kant staat Japan helemaal bovenaan mijn lijstje met favoriete culturen en plaatsen die ik supergraag wil bezoeken. Mijn lichte verslaving aan Japanse manga’s en anime’s zal ook wel bijgedragen hebben aan mijn gevoel van verbondenheid somehow.

Op vele blogs, website en op Etsy is er een hele golf van acties op gang gekomen, waarbij veel artiesten & crafters een deel van of de volledige opbrengst van hun werk aan een handvol organisaties (Red Cross, Save the Children, de World Society for the Protection of Animals’ “Animal Disaster Fund”,…). ‘k Denk dat ik binnenkort mijn Paypal nog eens van wat geld ga voorzien (sorry rekening van de dierenarts) en één van onderstaande dingen een nieuwe thuis ga geven (de bloemring, kokeshi ninja popjes en de koi (en kat) print zijn topfavorieten).

Japan Relief - Help Japan

Vogel kettingTears for JapanCrochet RockLove Made Me Do It dubbele ringOwl paintingThe Refuge Home

Help Japan - Japan Relief

Koi PrintBlossom RingOnigiri Rice BallKoi & KatKokeshi Ninja GirlKoi Fish & Girl print

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply