Daily Life

Omdat ieder uur een foto trekken gedurende één dag niet lukt, een weekoverzicht

Ik ben een lui kind. Deze week moest ik verschillende keren vroeg opstaan (9u!!!) omdat ik om 10u in het centrum van Gent, ongeveer drieduizend treden hoog (als we mijn ademhaling mogen geloven) aan een onderzoek moest deelnemen. Met eye-tracking, iets wat stukken hipper klinkt dan het eigenlijk is. Ook als ze u wijsmaken dat ze willen weten hoe mensen dingen op een iPad lezen, gelooft dat dan niet. Ge gaat niet met een iPad mogen spelen, neen ge gaat artikels moeten lezen op een gewoon computerscherm. Bummer… ‘t Zorgde er wel voor dat ik maandag en dinsdag kon genieten van de zon.

brug in gent

Woensdag deed ik aan multi-tasking. Gewoon, omdat ik het kan. Ik wou mijn schetsblok afhelpen van zijn saaie zware kaft en ik begon dus aan een soort “cover-art”. Normaal ga ik er nog wat kleur aan toevoegen en dan op mijn schetsboek kleven en tadaaaa! Een kaft waar ik wel met durf buitenkomen! Ahja, multi-tasking bestaat uit twee dingen doen natuurlijk, dus keek ik naar Japanse Anime tijdens het tekenen. Ge kunt dat nu wel flauw wegwimpelen als “ge kunt toch gewoon luisteren terwijl ge tekent!”, maar als uw Japans even goed is als het mijne dan vormt het lezen van ondertitels een belangrijk onderdeel van de kijkervaring!

Schetsboek coverart

Anime kijken - Bakuman

Donderdag zat er plots een pakketje in mijn bus. Al moet ik die “plots” en “in mijn bus” wel nuanceren. De postbode belde namelijk aan omdat zo een pakketje niet in de brievenbus kan natuurlijk. Bovendien was de ene helft van het koppel ultieme-cadeautjesgevers mij al een halve week zenuwachtig aan het maken met de vraag of mijn pakketje nu al was toegekomen.

Pakje uit Japan

Een pakketje uit het land van de rijzende zon! Het land waar mannen ongegeneerd naakt met elkaar mogen worstelen terwijl ze een soort handdoek als onderbroek dragen. Het land van de washi-tape!

Pakje uit Japan

‘k Moet zeggen dat ik bijna even enthousiast was omwille van de doos (zoveel postzegels, zo wijs de max maat!) en omwille van de halve Japanse krant (ohjooo, een stuk Japanse krant. Japanse Krant!) als omwille van de eigenlijk inhoud. Ondertussen is het enthousiasme omwille van de Japanse doos al een beetje bezonken, maar de tape vind ik nog altijd de max. Ik kan u trouwens verzekeren dat de rolletjes alleen maar licht geven als ze gefotografeerd worden met een flits. ^__^

Pakje uit Japan

Op vrijdag kroop ik nog eens achter mijn stikmachine. ‘k Had namelijk ergens een super makkelijk uitziende tutorial gevonden voor een fabric basket. Eigenlijk droom ik al een tijd van zo een metalen mandje, kwestie van het stoere industriële gevoel een beetje in mijn kamer te verwerken, maar tot ik zo een betaalbaar exemplaar (of een tweedehands) vind, ga ik mij dus amuseren met stoffen exemplaren.

fabric basket

Zaterdag scheen de zon alweer stralend en besloot ik het centrum in te trekken. Kleding-jacht! Geen foto van de buit, aangezien ik er in geslaagd ben een enorm saaie stapel effen t-shirts te verzamelen. Geen sexy kleedjes, geen grappige out-fit posts en geen excuses hiervoor. Ik had gewoon dringend t-shirts nodig.

(en op de Zevende Dag besloot het Plutomeisje lang in hare nest te liggen, weinig aan productiviteit te doen en de ouders van haar ouders te bezoeken. En taart te eten! Dat staat zo geschreven ende getijpt! En dan moet een mens zich daaraan houden hé :))

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply