Books, Handmade

Keri Smith – This is not a book

This is not a book

Een tijdje geleden reviewde ik Mess van Keri Smith. Bijna op hetzelfde moment kreeg ik ook This is not a book in mijn handen geduwd. Het duurde een tijdje vooraleer ik vond dat ik genoeg opdrachtjes had gedaan om ook dit boek te kunnen bespreken.

In tegenstelling tot Mess speelt This is not a book minder in op het creatieve uit de mens halen, meer op grappige opdrachten en doe-dingen die niet noodzakelijk gebruik maken van verf en potloden. Veel This is not a book opdrachten zijn denkoefeningen waarbij je je verbeelding de vrije loop kan laten gaan, lijstjes maken en beetje ingrijpen op publieke plaatsen. Een ideaal boekje voor op reis of onderweg (op de trein ofzo) om uzelf bezig te houden zonder dat je daarvoor medemensen moet storen.

This is not a book

This is not a book is een boek dat u laat nadenken. In de Thought Garden is het bijvoorbeeld de bedoeling om gewoon ieder idee dat in u opkomt uit te schrijven, om ideeën op die manier te planten en tot bloei te laten komen. Een andere bladzijde laat u wegdromen bij alle dingen die je wel zou willen proberen in uw leven.

This is not a book

Andere opdrachten bestaan uit het irritant maken van een bepaalde pagina. Ideaal om frustraties van u af te schrijven en te tekenen. 😛

This is not a book

Of laten u kunstenaar spelen en vragen toch om interactie met uw omgeving. Iets wat ik dus nog niet gedaan heb, maar dat komt er nog wel eens van. Ooit. 😛

This is not a book

This is not a book

Eén enorme tip: zoekt een vorm die groter is dan mijn bloemen als ge die opdracht ooit zou doen. Mijn god, dat was veel werk! En saai op den duur!

This is not a book

Waar Mess vooral een doeboek is, is This is not a Book meer voor de denkers bedoeld. Ideaal om allebei in huis te hebben dus, kwestie van wat af te wisselen. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply anne February 27, 2012 at 8:38 pm

  heej ik zit er ook aan te denken om een boek van keri smith te kopen maar ik zit te denken aan wreck this journal. heeft u die al eens uitgeprobeerd? ik hoor het graag!

  • Reply Plutomeisje February 29, 2012 at 8:40 pm

   Hey Anne,

   ik heb enkel This is not a book & Mess van Keri Smith. ‘k Heb wel al veel goede dingen over haar andere boeken ook gehoord, dus ik denk dat het sowieso geen miskoop zal zijn! (op voorwaarde dat je enigzins creatief bent natuurlijk, want het zijn echt wel doe boeken :))

  Leave a Reply