Books

Acht Sookie Stachhouse boeken later

Sookie_Stackhouse_Cover

Een weekje snowboarden en een week compleet verzwolgen worden in de wereld van Sookie Stackhouse. U weetwel, die blonde dienster uit TrueBlood? Awel, ze hebben daar ook boeken van. Ondertussen zitten ze aan 10, nr 11 komt volgende maand uit.

Voor de Paasvakantie besloot ik dat 26 juni, de dag waarop het nieuwe seizoen van True Blood begint, echt wel nog te ver af was. Een week later stond mijn pakket van 8 Sookie Stackhouse novels op mijn bureau te blinken. Ge moet al niet meer vragen wat ik tijdens de paasvakantie gedaan heb, want het antwoord is nogal kort. Vijf boeken op vijf dagen in de tweede week, zaterdag een hele dag trouwfeest en zondag Pasen bij mijn meme. Momenteel ben ik boek acht aan het rekken, kwestie van langzaam af te kicken in plaats van direct cold turkey te gaan.

Waren ze de moeite? Awel,.. ja en neen. ‘t Is zeker geen hoogstaande literatuur en op sommige vlakken zijn ze nogal cheap. Een schrijfster die zich 1,5 pagina later niet kan herinneren dat ze een bepaald personage 500 jaar geleden heeft laten verwekken om hem op zijn 700e zijn laatste adem te doen uitblazen… dat komt niet zo goed over, bovendien komen zulke fouten meer dan één keer voor in deze reek. Ook een heel boek lang opmerkingen over mysterieuze koffers in een hotel maken en ze tenslotte gebruiken voor een terroristische aanslag is niet bijster ingenieus. Post 9/11 ook onwaarschijnlijk imo.

Een andere ergernis is het tempo waarop Sookie van vriendjes wisselt, haar gevoelens voor Eric systematisch onderdrukt en het feit dat iedere mannelijke supernatural die haar pad kruist achter haar gat loopt. Seriously, er is wel zoiets als een hoofdpersonage dat te populair kan zijn.

Ondanks al mijn ergernissen over de boeken, vond ik het toch de moeite van ze te lezen. De verhalen zijn meestal wel spannend en entertainend genoeg, tempo ligt goed en de serie verschilt genoeg van de boeken zodat je niet de hele tijd moet denken “ooh dat is zo niet zo!”. Charlaine Harris heeft ook wel een heel eigen wereld gecreëerd. ‘t Was leuk om in een plaats rond te dwalen waarin vampiers uit de kast zijn, waarin weerwolven en shapeshifters ook meedoen en waarin je hoe meer het verhaal vordert steeds meer begint te beseffen (samen met Sookie) dat de wezens uit de sprookjes en spookverhalen ook allemaal echt bestaan. Bovendien zijn de boeken wat een boek moet zijn tijdens de vakantie-periode: ontspannend! Met ongeveer 300 pagina’s per boek en vlot en gemakkelijk geschreven zijn ze ideaal voor een paar lazy days met door te brengen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Pebblyn April 27, 2011 at 4:00 pm

  Hahahaha, hoe toevallig! Ik ben net begonnen in het eerste boek 😀 ‘k Vind dat het voorlopig nog te veel op de serie lijkt (of omgekeerd), maar me looooooooves it!
  26 juni is inderdaad nog heel lang. Gelukkig is Eric het allemaal waard 😉

  • Reply Plutomeisje April 29, 2011 at 9:03 pm

   hehe, Eric is het zeker waard 😀
   ‘t is wel zo dat het eerste seizoen het eerste boek goed volgt, maar daarna gaan ze meer een eigen richting. Een aantal van de boeken die nu uit zijn, waren ook nog niet geschreven toen ze met de tv-serie begonnen, denk dat ze daarom besloten hebben om sommige personages en eigen leven te laten leiden.

 • Reply Wolinn Geniet April 27, 2011 at 5:10 pm

  Ik ben lazy… gief!

 • Leave a Reply