Daily Life

Voorbereiding

Mensen die mijn blog al een tijdje volgen weten het onderhand wel: een paar keer per jaar heb ik examens. Examens zijn die afschuwelijke periode waar ik achter mijn boeken aan een bureau gekluisterd ben, waar ik de onweerstaanbare drang heb om in slaap te vallen bij iedere nieuwe zin, waar mijn hoofd borrelt van de ideeën die er niet uit mogen en waar mijn handen kriebelen van de dingen die ze niet mogen maken. Examens zijn met andere woorden mijn aardse Tantalus-kwelling (ik, dramatisch? Neuh).

De afgelopen jaren heb ik al een aantal pogingen ondernomen om mijn… erm… alternatieve gedachtenstroom in gecontroleerde banen te leiden. De eerste pogingen zorgden voor veel uitgewerkte projecten en bitter weinige resultaat op studiegebied. Vervolgens legde ik mijzelf een striktere versie op van Poging1, namelijk noteren en uitschrijven mag, uitwerken niet. Dat ging al iets beter, al was een pijnlijk neveneffect van Poging2 dat er talrijke uren aan schrijven besteed werden. Huil.

De meest succesvolle Poging tot een deftig studiegedrag vond vorige semester plaats. Ik nam de idioot intelligente en wijze beslissing om mijn laptop in een andere kamer te plaatsen. Geniaal! Bovendien liet ik mijn pc niet aanstaan na iedere pauze, mijn laptop werd telkens op sluimerstand geplaatst en daarmee werd ook mijn drang tot rondsurfen, bloggen, blogs lezen, facebooken & twitteren telkens tijdelijk uitgeschakeld. Ik was er zelf verbaasd van hoe goed studeren wel niet ging. Stiekem heb ik een concentratievermogen om U tegen te zeggen! :mrgreen:

Helaas lost het uitzetten van mijn computer mijn wandering mind probleem niet helemaal op. Er werd dus een heel (ok, een aantal pagina’s van) schriftje gevuld met de ideeën die mijn hoofd vulden. Veel van die ideeën bestonden uit dingen die al een hele tijd op mijn TO-DO-lijst staan en dan plots moeten die stante pede zo snel mogelijk liefst onmiddellijk direct gisteren nog gedaan worden. Praat dat uzelf maar eens uit uw hoofd dat het allemaal best wel kan wachten tot na de examens. Nog een volledige maand met ander woorden! ‘k Heb het gevoel dat sommige van mijn lezers hier zoiets gaan hebben van “ahja, cava wel toch, nog een maandje wachten? Dat is toch niets om dat uit uw hoofd te zetten?” Daar schuilt het probleem (of één van :P) hem dus. Ik kan niet/extreem moeilijk wachten als ik zoiets in mijn hoofd krijg. ‘t Zelfste als ik iets aan het zoeken ben en ik vind het niet direct. Wat een ramp, want ik moet dat NU vinden.

Om dat te voorkomen heb ik dus, vlak voor het begin van mijn blokperiode, gewoon twee dagen to-do-lijst dingen gedaan. Kwestie van zoveel mogelijk neigingen tot onmiddellijke actie te voorkomen. Twee dagen uitleven en dan achter de boeken kruipen (en het laatste groepswerk afwerken), ‘t is te hopen dat het geholpen heeft… In een volgende post volgen foto’s en uitleg, want deze post is al lang genoeg. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Pebblyn May 6, 2011 at 11:33 am

  *doet een aanmoedigingsdansje!*

  • Reply Plutomeisje May 6, 2011 at 9:49 pm

   Hehe, dank u 🙂

   Hoe zit het met de TrueBlood boeken?

  Leave a Reply