Sketchbook

Sketchbook pt.9

Ergens op mijn lijst voor dit jaar staat er dat ik meer verf aan mijn schetsen moet toevoegen, wat precies wel begint te lukken, als we geheel onwetenschappelijk conclusies gaan trekken uit één blogpost.

Schetsboek

‘k Weet niet of het duidelijk is, maar de twee schattige “meisjes” (de ene heeft schubben en de andere is een afstammelinge van Medusa) hangen hertenkopgewijs aan de muur van het monster dat hen uit het duister aanstaart. Iets over gruwelijke wezens die schattige dingen dooddoen om hun grot/huis mee te versieren…

Cover art voor schetsboek

Ik wou graag mijn nieuwe schetsboek van een nieuwe cover voorzien. Er werd dus een coverschets gemaakt en vervolgens ingekleurd, om dan te beseffen dat het eigenlijk zo ook wel mooi was, zo voor op de muur of aan het prikbord. Poging twee voor een schetsboek cover komt er nog wel eens.

Cover art schetsboek - ingekleurd

(Klik voor groter)

Nog eens een vrouwengezicht, what can I say, ik blijf te veel plakken bij wat ik al “ken” (al is er nog VEEL plaats voor verbetering ;))

schetsboek

Skivakantie in Risoul leverde weinig inspirerende uitzichten op (Franse skidorpen zijn verre van idylisch), maar er werd veel gedronken, met de voeten op bankjes gelegen, zonnenbrillen gedragen en zonnecrème gesmeerd… Oh, en Napoleons gegeten! 🙂

skiverlof schets

Kokeshi Dolls - ghostly painting

In Flow 3 van dit jaar stonden er schattige Kokeshi poppetjes (Japanse houten poppetjes van vrouwen in Kimono) en plots wou ik Kokeshi poppetjes schilderen. Dezelfde dag zag ik ook een video van Elsie van A Beautiful Mess waarin ze een schilderij maakt zonder schets. Normaal schets ik altijd alles helemaal uit, waarna ik de afbeelding moet kopiëren op een mooier stuk papier/doek dat ik dan inkleur. Best tijdrovend en ik wou die poppen nu(!) beginnen schilderen, dus prutste ik een achtergrond bij elkaar, nam een penseel vol zwarte verf en zette na veel aarzeling mijn eerste lijn. ‘t Duurde niet lang of ik schakelde over naar witte verf om mijn poppen uit te lijnen, wat achteraf gezien eigenlijk wel veel logischer is, want wit is makkelijker overschilderbaar dan zwart. Door het wit en de zwarte lijnen begonnen mijn poppen er plots redelijk spookachtig uit te zien. De rest is history, in plaats van traditionele kleurige poppetjes, eindigde ik met een drietal wiens aura donkerzwart gekleurd is. That’s the way I like ’em. ^-^

*in het echt zijn de kleuren wel een stuk feller, slechte fotograaf!*

Cute, but dead - ghostly kokeshi dolls painting

Ten slotte nog een schilderij, eentje dat ik ergens in december 2010 begonnen was en nu, na veel uitstel, eindelijk afgewerkt geraakt is. Het erge is dat ik enkel nog mijn achtergrond egaal moest krijgen en mijn druppels afwerken. Boe voor mij, I know, I know. By the way, zie wel dat ik ook gewoon compleet schattige niet-macabere dingen voor elkaar krijg? Hoera voor mij!

schilderij hert

Voor de rest heb ik helaas niets meer om te tonen, ik heb bitter weinig geschetst afgelopen maanden, maar dankzij de afgewerkte schilderijen is dat toch een beetje goed gemaakt. Ah… ik heb nog een schets van Peruviaanse mummies die onlangs ergens (Peru? :p) gevonden werden… maar dan gaat iedereen mijn schattig hert direct weer vergeten…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply