Fashion, Inspiratie

Pretty Things: Love Is In The Hair

Vandaag een beetje een speciale versie van mijn “pretty things”. ‘k Heb namelijk een crush! ‘t Is allemaal begonnen met de blogs van The Dainty Suid, The Life Pursuit: San Smith, Twinkiechan en Shrinkle. Al die blogs hebben namelijk een overdosis aan kleur gemeen, which I love, maar belangrijker is dat al die blogsters geweldig gekleurd haar hebben en laat ik daar nu voor gevallen zijn. Eén pretty thing dus voor vandaag, maar zoveel variaties!

‘k Beloof dat ik mijn best gedaan heb om te snoeien in de hoeveelheid (massa!) foto’s die ik met jullie wou delen, maar ge weet het hé, waar het hart van vol is, loopt de blogpost van over. 🙂

Purple hair by The Dainty Squid and red hair (source unknown)

Dyed hair

Colored hair

Pink Hair!

‘t is nu ook toevallig juni en naar éénjaarlijkse jaarlijkse gewoonte wilt dat zeggen dat het tijd is om iets drastisch met mijn haar te doen. Vorig jaar heb ik er na veel getwijfel 20cm van mijn haar laten knippen (ondertussen mis ik lang haar wel een beetje), dus i.p.v. drastisch te knippen is het nu misschien tijd om er eens een andere kleur aan te geven?

Colored Hairstyles

Eerlijk is eerlijk, op het moment dat ik een geniaal idee krijg als “moh, als ik nu mijn haar eens zou kleuren”, dan begint er zich direct al ergens in mijn buik een onbehaaglijk gevoel te nestelen (chickening out!) in combinatie met het waslijstje redenen waarom dat het een slecht idee is, met bovenaan: uitgroei! Om de zoveel weken (ge ziet ‘k heb al mijn huiswerkt gemaakt :P) dat opnieuw laten bijkleuren… Horror!

Gelukkig biedt het internet oplossingen als daar zijn:

 • zelf kleuren (dankzij de geweldige handleiding van The Dainty Squid in 1, 2 en 3 delen moet dat wel lukken!)
 • dip dye! Gewoon de haarpuntjes verven en de rest niet, gelijk een gigantische maar expresse uitgroei! Geniaal!
 • of gewoon hier en daar een lok om te wennen aan het idee van gekleurd haar

Hmm, wat denken jullie? Slecht idee? Goed idee?

Dip dyed hair

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ine June 6, 2011 at 2:58 pm

  Kleuren is cool! Zeker doen.. Voordeel van snelle uitgroei is ook dat als het niet helemaal je ding is, je gewoon even geduld moet hebben en je kan weer opnieuw beginnen 😉
  Begin niet met permanente kleuring, maar met een kleurshampoo.. Die wast er uit na een paar keer, maar dan ben je zeker dat je het wel leuk vindt…

  Veel geluk!!!

  • Reply Plutomeisje June 7, 2011 at 11:47 am

   Haha, zo had ik uitgroei nog niet bekeken 😀
   En aan kleurenshampoo had ik nog niet echt zitten denken, ‘k heb ooit gehoord van mensen die dan met wortelkleurig haar eindigen enzo, dermee…

 • Reply mieke June 6, 2011 at 8:37 pm

  Great blogpost, again ;).

  Heb mijn haar al twee maandjes rood, and lovin’ it so far! Ben ook eerst begonnen met rode meshkes, om aan het idee te wennen..Dan kleurshampoo en uiteindelijk gewoon naar de kapper gestapt. En hier zit ik nu: redhead! Zoveel beter dan mijn eigen saaie kleur! Probeer het gewoon, geeft je meteen ook wat meer ‘edge’. Plus, als je een saaie outfit aan hebt, dan breng je het weer helemaal top met je felle haar! Ik moet inderdaad wel om de 6-8 weken naar de kapper, en het kost mij wel wat – heb ook wel superlang haar -.. maar tis ‘m waard. Conclusie:DOEN!

  • Reply mieke June 6, 2011 at 8:39 pm

   Aja BTW, heb mijn haar dus eerst zelf gekleurd, en der is niks aan. Begin wel niet te ontkleuren want da’s echt een chemisch goedje en helemaal niet gezond voor je lokjes! ‘t Risico dat je buitenkomt met oranje haar is wel eens goed mogelijk… En als je écht extreem wilt gaan – denk blauw – , probeer het dan idd ook maar bij de kapper!

  • Reply Plutomeisje June 7, 2011 at 11:54 am

   Oew serieus, rood haar? Maar kan mij u daar wel met voorstellen. 🙂

   En kleurenshampoo it is dan, om zo eens een testje te doen. ‘k Denk niet dat ik zomaar blauw ofzo zelf zou durven proberen, alhoewel ik mij wel kan voorstellen dat ik na een jaar de kapper zou beu zijn en toch zou beginnen zoeken naar een DIY oplossing. :p Maar eerst stap één nog, beginnen met hier en daar wat lokken of een dip dye. 🙂

   Merci voor de tips ^-^

   • Reply mieke June 7, 2011 at 11:18 pm

    check mn foto’s op fb voor mn rood haar 😉

    • Reply Plutomeisje June 12, 2011 at 1:59 pm

     aargh, ‘k zie uw comment nu pas :s maar ‘t ziet er super uit! En ‘t is leuk geknipt. 🙂 ‘k Had zo donker-bruin/rood nog niet overwogen, maar dat is waarschijnlijk wel de beste manier om naar een andere kleur over te stappen…

 • Reply Pretty Things | Plutomeisje August 8, 2011 at 11:51 am

  […] Haar haar… Ondertussen lijkt het zolang geleden dat ik een Pretty Things aan haar alleen bestede en ik ben het gewoon aan het uitstellen om iets met het mijne te […]

 • Reply Eindejaarslijstjes lijst | Plutomeisje January 2, 2012 at 11:34 am

  […] Pretty Things – Love is in the hair: Nog altijd één van mijn favoriete posts op visueel gebied. ’t Heeft uiteindelijk nog een paar […]

 • Reply Luka Vleugels May 2, 2012 at 7:43 pm

  Een supergoed plan! Ik hem mijn haar al in bijna ALLE kleuren gehad. Roze lokken, blond (bijna wit!) vanboven en zwarte punten, gewoon bruin, gewoon blond, fel fel fel rood, en nu zit ik hier met saai blond haar waar de linkerkant van is afgeschoren. Voor een nieuwe kleur heb ik nu weer war inspiratie! 🙂

 • Leave a Reply