Home Decor

Home Improv [4/10 Ook in de tuin]

Home Improv

Ik beschik sinds onze verhuis vorige zomer ook over een tuintje. Eentje waarmee ik erg wilde plannen heb, want mijn tuin moet een bloeiend en bloemend rustoord worden, waar ik op warme zomerdagen kan wegdromen bij een Jane Austin roman, met het gezoem van een toevallig langsvliegende bij op de achtergrond.

Een tuin moet niet alleen een walhalla voor mijn zintuigen vormen, neen als het nog even kan moet mijn stadstuintje ook nog nuttig zijn. Vaarwel dus aan de woekerende Tuingeraniums die het hele jaar voor paarse bloempjes zorgden en hello stekelbessen, aalbessen en appelboom op leidraad (al blijven die voorlopig nog een beetje toekomstmuziek)!

Trouwens, ik durf zonder!

Tuin - voor de grote kuis

Tuin - De grote kuis

Zoals ge al op bovenstaande foto’s kon zien stond mijn tuin vol met:

 1. tuingeraniums
 2. onkruid

En eigenlijk zijn die tuingeraniums wel een beetje een soort onkruid, aangezien die planten zichzelf duidelijk voorgenomen hadden om mijn hele tuin te overheersen. Can’t blame them, want veel anders stond er niet en bovendien was er niet veel aan intoming gedaan door de vorige bewoners van het huis.

Nadat ik zoveel mogelijk van het Lastig Onkruid had verwijderd (wortelstokken uitgegraven!) en zoveel mogelijk Tuingeraniums nieuwe eigenaars had bezorgd (of per ongeluk vermoord door uitdroging of in een bloembak had gezet omdat ik geen planten moedwillig kan wegsmijten als er nog een sprankeltje leven in zit), was het tijd om ons “gras” aan te pakken. Niet dat er veel van overschoot na de invasie van de tuingeraniums, aardbeien, het Lastig Onkruid en een zwembad dat de helft van onze tuin innam vorige zomer. Ons gras werd alleszins herleid naar minder gras en er werden een hoop nieuwe plantjes gehaald uit de tuin van de papa (heel handig, planten gaan halen voordat ze deftig ontkiemd zijn, ge weet amper hoe iets er uit ziet en toch moet je een deftige plek in uwen hof vinden…).

Home Improve - Tuin

Bedenkingen tot nu toe:

 • ‘k Ga mijn Jasmijn moeten opsnoeien onderaan, zodat de plantjes daar genoeg licht krijgen. Verder een redeliijk zonnige plaats, dus de irissen en lelies die daar staan zouden wel moeten lukken…
 • De Salie die oorspronkelijk in de tuin stond moet er toch uit (hij is mottig!), net als nog minstens de helft van de tuingeraniums, want ze blijven woekeren (aan’t overwegen om grote bloempotten aan te schaffen en die volledig tot terrasplant te benoemen
 • Munt & Citroenmelisse: in een bloempot in de grond! Vooral de citroenmelisse is nogal enthousiast, ‘k had beter de helft van die plant afgestekt toen ik die verplaatste in het voorjaar…
 • Mij inlezen in┬árododendrons, want sommige exemplaren zien er redelijk droevig uit. ‘k Vraag mij af of die een serieuze snoeibeurt zouden verdragen?
 • Mijn laagjes plan werkt niet zo goed als ik gehoopt had, sommige planten weigeren 80cm te worden en boven de rest uit te steken. Boe!
 • IK WIL KAMPERFOELIE! Ok, die van de gebuur is heel zijn tuin en onze jasmijn aan het inpalmen, maar faaaack, dat ruikt goed!
 • ‘k Ga meer moeten plannen en organiseren als ik er in het najaar een appelboom, stekelbessen en aalbessen wil bijproppen…
 • Zwembaden van ongeveer 2m40 op 1m80 zijn blijkbaar onvindbaar… Boehoe, anders kon dat op ons terras! ‘k Zag het zo goed zitten om daar in te liggen plonzen tijdens de examens. ­čÖü
 • Er moet nog aan uitleving gedaan worden op het balkon, dus de rest van de zomer ga ik mij bezig houden dat vol met planten te proppen! ­čśÇ
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Home Improv | Plutomeisje November 7, 2011 at 11:07 pm

  […] Inrichting, aanplanten en pimpen van de tuin (perfect gelegitimeerd onderdeel van het huis) […]

 • Reply Vorige Week | Plutomeisje May 27, 2012 at 3:25 pm

  […] trots op mijn bloemende tuin, vorig jaar zag hij er een stuk droeviger (en vooral homogener) […]

 • Leave a Reply