Sketchbook

Sketchbook 10

Niet dat ik zoveel geschetst heb, maar ‘k wil toch vlug een paar dingen delen met jullie. Misschien dat als ik wat vaker schetsen deel dat ik ook weer wat meer zou tekenen (of misschien toch wat serieuzere dingen ga proberen).

Om te beginnen geen schets, maar de voorkant van mijn schetsboek dat ik dan toch maar weer met een collage bewerkt heb. ‘k Zag het niet onmiddellijk zitten om opnieuw iets te schetsen (zie dat ik het dan weer als gewone prent zou willen houden, ik kan zo bezig blijven :P) en op de enveloppe van mijn Papiermier bestelling hing erg mooie tape. Die werd dus gerecycleerd en al de rest is er een beetje bijgegroeid. Toevallig enzo, maar toevallig is meestal best bij mijn collages. šŸ™‚

Voorkant schetsboek collage

Ik deed ook een poging tot het tekenen van Elsie van A beautiful Mess, maar mijn tekening doet haar geen eer aan, imo. Meer oefenen dus!

Elsie van A Beautiful Mess

Behalve mijn hardcover schetsboek had ik ook nog twee kleinere schriftjes gekocht, met 40 pagina’s. ‘k Had gedacht dat ik die ging gebruiken om al mijn ideeĆ«n voor nieuwe projecten ging in opschrijven en uittekenen, maar dat systeem werkte niet echt goed. Ten eerste zorgde dat ervoor dat de hele tijd met drie schriftjes sleurde (schetsboek, ideeĆ«nschetsboek en een schriftjes voor nota’s en lijstjes). Veel gesleur dus. Daarnaast was het ook lastig om dat onderscheid de hele tijd te maken als ik aan het schetsen was. IdeeĆ«n en gewone schetsen komen niet gescheiden van elkaar in mijn hoofd, dus ‘t was nooit echt een goed idee om zo een artificiĆ«le opdeling te maken. Anyway, om een lang verhaal kort te maken, komt het er op neer dat ik nu alles gewoon in Ć©Ć©n schetsboek gooi en dat ik een schriftje over had.

‘t Heeft niet lang geduurd om dat een bestemming te geven: een drawing challenge! ‘k Heb niet gewoon ene gekopieerd, wat ik wel eerst van plan was, maar de meeste zijn redelijk fantasieloos opgesteld (teken uw vriend, teken uw vriendin, teken uw buurvrouw,… veel te lastig allemaal). Op iedere pagina van mijn schriftje staat er dus een opdracht (voor sommige delen zijn er twee pagina’s voorzien) en de bedoeling is om bijvoorbeeld zo veel mogelijk verschillende katten op Ć©Ć©n pagina te tekenen, in houdingen, stijlen en mediums. Ideaal materiaal om ‘s avonds voor tv te gaan zitten en een beetje random hier en daar aan de opdrachtjes te werken. šŸ™‚

Drawing Challenge

Drawing Challenge - Leaves

Drawing Challenge - Hair

Drawing Challenge - Boring things & liquid things

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply