Tutorial

DIY: iets met veren

Net als gisteren gaan we gewoon verder met het party theme. Naast decoratie voor de kamer zijn accessoires ook heel erg belangrijk. Supergemakkelijk om te maken en erg veelzijdig zijn veeroorringen. Je kan variëren in de soorten veren die je gebruikt (sober of juist erg kleurrijk), de lengte en welke andere materialen je er wilt in verwerken. Ik ga het sober houden en ga simpele zwarte veren gebruiken, ‘t is ook maar de eerste keer dat ik deze maak en ‘k heb al ontdekt dat het dan nooit een goed idee is om direct moeilijk te gaan doen. 😛

Veeroorringen voorbeelden

Benodigdheden:

 • oorringen (bvb van bij DeBanier +/- €1,20-€2.20 voor 4 stuks)
 • zilverdraad of fijne ijzerdraad (van bij DeBanier)
 • veren (gevonden bij Ava, maar ook te vinden in het bos ;))
 • een tang (bij voorkeur fijn en klein :))

veeroorringen

Veeroorringen

Voor iedere oorring heb je een drietal veren nodig, die je samen gaat binden. Om de oorringen samen te binden, plooi je eerst een stukje ijzerdraad om. Dit wordt de lus waaraan je straks de oorring gaat vastmaken. Met de rest van de ijzerdraad ga je rond de bundel veren, liefst zo strak mogelijk, zodat de veren mooi samen blijven.

Veeroorringen

Je kan de ijzerdraad er met een tang rondwikkelen, maar normaal kan je dit ook met de blote hand doen (zoals ik). Mijn oorringen zien er niet supermooi omwikkeld uit, maar ‘k vind dat wel iets hebben. Perfectie is voor niet bokperiodes! 😉

Veeroorringen

Tenslotte hang je de oorring aan de gebundelde veren. Zoals je al kon zien, zijn er verschillende soorten oorringen, met en zonder een extra ring aan. Zonder ring is het iets makkelijker, aangezien je de veren er gewoon moet aanhangen. Met de ring moet je die eerst opentrekken met een tang, de bundel veren eraan hangen en de ring terug toenijpen.

Voila, dat was totaal niet moeilijk, toch? 🙂 Morgen wordt het “iets met t-shirts” trouwens.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kamilla March 20, 2014 at 9:43 am

  Woo, dat was makkelijk. En hier was ik geld aan het uitgeven aan zulke oorbellen! Terwijl je zo ook super easy zelf kunt maken! Heb je al geprobeerd om armbandjes te maken, heb er 1 gemaakt met leer en van die coins eraan. deze zeg maar:http://www.kralenhoekje.nl/dq-munt-22-mm-antiek-zilver. Hij is zo leuk

 • Reply Monique - Beads & Basics September 12, 2014 at 3:52 am

  Zijn leuke oorbellen geworden!
  Thanks voor de leuke tutorial 🙂

  Voordelige veertjes vind je ook bij http://www.beadsandbasics.com/nl/bedels-tussenzetsels/veertjes/

 • Reply Thea September 19, 2014 at 3:21 pm

  Haha, dat was een leuke en simpele tutorial! Misschien heel simpel, maar ik had zelf niet bedacht dat je de veertjes gewoon bij elkaar zou binden met ijzerdraad, maar toch erg leuk resultaat zo. Ga ik zeker ook zelf proberen!

 • Reply Karin - by KaRo December 13, 2014 at 4:50 pm

  Super leuk! En nog steeds zijn sieraden met veertjes helemaal hip! Hier vind je ook voordelige veertjes en andere benodigdheden om sieraden te maken: http://www.bykaro.nl/c-1163001/veertjes/

 • Leave a Reply