Bloggen, Link Love

Link Love: Beginnende Blogger Editie

I am a big deal print & Blogging print by Parada Creations on Etsy

Een aantal vrienden van mij is sinds kort bezig met het opzetten van hun eigen blogstekje, iets wat ik alleen maar toejuich! Ik krijg ook af en toe vragen over bloggen (die nog altijd welkom zijn :)) en dus dacht ik dat het eens tijd was om een Link Love post te wijden aan een paar interessante links in verband met bloggen. ‘k Hoop dat ik hiermee mijn bloggende vriendjes + iedereen die een blog wil starten of net gestart heeft wat op weg kan helpen.

Op Craftzine verscheen onlangs een artikel over hoe je gemakkelijk je blog banner kon aanpassen bij blogger en wordpress.com blogs. Uiterlijk is belangrijk, dus als je nog geen aanpassingen aan het uitzicht van je blog hebt gedaan, dan raad ik aan om dat als eerste te doen. Weg met de standaard banners en hello to een gepersonaliseerde feel (+ hier een paar tips voor een ordelijke blog).

Niet alleen de hoofding van je blog is belangrijk, maar ook de foto’s die je op je blog publiceert, zijn belangrijk. Ik vind het zelf het mooist wanneer al mijn foto’s even breed zijn, maar dat is niet altijd even gemakkelijk, aangezien je niet iedere foto in het ideale formaat kunt vinden online, dus een beetje aanpassing is soms nodig. Mayi Carles van Heartmade schreef een tutorial over hoe je fotocollages kunt maken met Picnik (edit: Picknik bestaat niet meer, ik gebruik nu PicMonkey). Na het lezen van haar tutorial ben ik dit online programma ook beginnen gebruiken voor snelle fotobewerkingen en ‘k vind het super. ‘t Is gratis en ‘t is makkelijk om onder de knie te krijgen.

Etsy - Stuffed to the brim with simply stunning inspiration

Stuffed with inspiration screenprinted idea notebook by katieblairdesigns on Etsy

Foto’s vormen trouwens wel vaker een probleem voor bloggers, daarom dat ik zo ongelofelijk weg ben van Pinterest (ja, ik ga het blijven zeggen). Ideaal voor inspirerende foto’s op te slaan en(!) terug te vinden. Bovendien is het inspirerend om door de pins te bladeren, zowel van jezelf als van anderen.

Pinterest is ook een handige manier om de bron van afbeeldingen of foto’s terug te vinden, iets wat ook vaak een probleem is voor bloggers. ‘k Heb al veel gelezen over image sourcing en hoe belangrijk het wel is dat je altijd aan bronvermelding doet, maar het internet is a big place en met sites als tumblr raakt de bron van een afbeelding makkelijk verloren. Een mogelijke oplossing daarvoor is Google Image Search, maar het helpt ook om gewoon zelf slim te zijn. Sla niet de algemene pagina (waar nog verschillende andere posts staan) van de blog waar de afbeelding staat die je leuk vindt op, als er posts bijkomen schuift die afbeelding namelijk op, maar probeer altijd de permalink naar een blogpost te kopiëren, zo kom je met één simpele klik op de juiste pagina terecht wanneer je die nodig hebt! (zeker doen wanneer je een afbeelding pint!)

Misschien begint het door te dringen, maar bloggen kost ook tijd (tenzij je één van die mensen bent die posts aan de lopende band kan typen of gewoon het geweldige talent hebt om dingen kort & krachtig te houden, iets waaraan het mij compleet ontbreekt ;)). Ik weet dat ik deze link al eens gepost heb, maar sinds ik het maandelijks blogschema ben gaan gebruiken, vind ik het makkelijker om vooruit te plannen. Nog een interessante blogpost over een blog + tijdsmanagement vind je hier.

En voor het dagen dat het schrijven niet zo vlot gaat: deze en deze post zijn interessant. En als dat niet meer helpt, dan is het tijd voor vanachter uw computer te komen, uit uw deur te stappen en eens goed diep wat verse lucht in te ademen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply PussyCath August 12, 2011 at 11:07 am

  Leuk! ‘k Heb het gevoel dat ik deze post nog een paar keer zal lezen 😛

 • Reply Plutomeisje August 14, 2011 at 10:44 pm

  Hopelijk niet alleen deze post, maar ook de linkjes hé 😛

 • Reply Tasha August 15, 2011 at 10:55 am

  Deze post is super!
  bedankt voor de zo nuttige linkjes! I <3

  • Reply Plutomeisje August 15, 2011 at 12:48 pm

   Dank u! ‘k Ben blij dat je er iets aan hebt 🙂

 • Reply Sofie August 15, 2011 at 3:03 pm

  Dank je voor je post. Ik heb picnic ook getest en idd het is iets handigs. Ik heb het nu zelf gebruikt in mijn eigen blog!

  • Reply Plutomeisje August 19, 2011 at 1:37 pm

   Cool ^-^
   Uw blog ziet er trouwens super uit nu! ‘k Was eerst niet overtuigd van dat gelig, maar het thema nu is echt mooi.

 • Reply mieke August 21, 2011 at 3:05 pm

  loving pinterest! Ken je weheartit al?

  • Reply Plutomeisje August 22, 2011 at 12:11 am

   Jah, kende weheartit al van voor dat Pinterest bestond, maar Pinterest is zoveel makkelijker! ‘k Weet niet of het nu zo is, maar toen ik weheartit gebruikte kon je alleszins geen hearts indelen in groepen of in categorieën en was het heel moeilijk om oudere foto’s terug te vinden. ‘k Heb toen ook een tijdje Evernote gebruikt, maar Pinterest is echt perfect, doet alles wat ik wil ^-^

  Leave a Reply