Movies & Music

[Movie Monday] Jane Eyre

Movie Time - Jane EyreIk heb iets met kostuum-films. Films als Marie-Antoinette, Pride & Prejudice, Elisabeth en BBC series als Emma vind ik super om naar te kijken. De sfeer, de kleren en de decors nemen mij altijd helemaal mee in het verhaal. En dus stond de nieuwste adaptatie van Charlotte Bröntes Jane Eyre hoog op mijn lijstje van films die ik wou zien, des te meer omdat ik Mia Wasikowska (Jane Eyre) een leuke actrice vind.

Het verhaal van Jane Eyre begint wanneer Jane’s tante besluit dat ze naar een kostschool moet. De periode in die school laat een diepe indruk na op Jane. Na de harde schooljaren heeft Jane toch een beetje geluk en vindt een positie als gouvernante verkregen heeft bij een zekere Mr. Rochester om voor diens aangenomen dochter te zorgen. Jane wordt langzaam verliefd op Rochester, maar ontdekt te laat dat hij een tragisch geheim verborgen houdt.

Movie Time - Jane Eyre

Een tragisch, maar romantisch verhaal, iets dat perfect is voor een rustige avondje film, des te meer dankzij de overtuigende acteerprestaties van Mia Wasikowka & Michael Fassbender . En ik ga zeker het boek nog lezen nu!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Miss Muffin October 3, 2011 at 1:24 pm

    Ha! Die staat ook op mijn lijstje nu, had al gekeken waar hij ergens speeldde. Ben benieuwd hoe het verhaal weergegeven zal worden en natuurlijk correctheid van kostuums en dergelijke ook é.
    Als je Jane Eyre uit hebt (die je anders eens in Engelse versie van mij mag lenen) dan geef ik je wel eens Jane Slayre mee, een parodie erop. Geniale invalshoek :p

  • Reply Sue November 2, 2011 at 9:12 am

    Oh! die film was echt geweldig! Ik ging ‘m in de bioscoop kijken.. en we zaten daar eigenlijk met alleen maar senioren, maar het was echt een mooie film! 🙂

  • Leave a Reply