Daily Life

10 dingskes over mij!

Ik kreeg een stokje van Kathleen van de Verbeelding en had het eerst totaal niet door. Ik was namelijk nog aan het bekomen van een weekend met 4 jengelende, joelende en of huilende kindjes a.k.a. de neefjes en nichtjes van het Vriendje. En ik kan eigenlijk niet zo goed tegen kindjes. Of veel geluid. Vandaar dus, bekomen. Voila, als dat geen onsympathiek eerste puntje was, dan weet ik het ook niet.

The glass is always full

2. Ik vind het behoorlijk moeilijk om iets positiefs of neutraals over mijzelf te schrijven. ‘k Ben nogal onzeker/kritisch tov mijzelf. + Ik ben ofwel lui/ heb faalangst waardoor ik niet begin aan dingen/begin aan dingen maar ze niet afwerk omdat ik ze ga verprutsen + ik twijfel ook veel aan mijzelf. Meng dit alles in een grote kom en voeg er nog een snuifje uitstelgedrag aan toe en u weet waarom het zo lang geduurd heeft om deze post online te krijgen. Dat ik al twee weken zonder internet zit, heeft er ook niet aan geholpen natuurlijk.

3. Ik ben optimistisch koppig (als in “ja, ik heb een glas cola omgestoten, maar hey, nu wordt mijn bureau tenminste ontstoft.” Of in het geval van gisteren, het bureau van het Vriendje)

4. Over mijn bureau gesproken, ik ben er ernstig aan het over denken om die kamer officieel te herdopen tot “mesthoop”, “varkensstal” (op zijn Herzeels uitgesproken met een heel erg platte èèè. Allemaal samen: vèèrkensstal) of gewoon “warzone”/”rampgebied”. Dat is ook de reden dat ik er niet aan toekom om foto’s van die kamer online te gooien.

Roze, uit den boze!5. Toen ik klein was, heb ik op een dag besloten dat ik geen rokjes meer wou dragen (en geen roze). ‘k Heb dat volgehouden tot in het 2e middelbaar (de rokjes, roze heb ik volgehouden niet te dragen tot ik als 17-jarige een roze t-shirt van het Hard Rock Café in Rome kocht en dat is dan ook nog een 4-tal jaar mijn enige roze kledingstuk gebleven!), daarna heb ik besloten geen kleur meer te dragen. Ondertussen draag ik kleur, zelfs roze.

6. Over mijn tienerjaren gesproken: ik heb zowat ieder niet door ouders geapprecieerd genre uit mijn boxen laten schallen. Ik wou eerst zeggen “ieder genre”, maar jazz en blues enzo zijn echt niet aan mij besteed. Alles tussen Metal en EBM dan weer wel.

7. Ik ♥ plantjes! Ik heb er al een paar in huis staan, maar zeg nu zelf, ge kunt nooit genoeg kleine schattige plantjes in theekopjes hebben, toch?

Plantjes in theekopjes

8. Ik heb (wat ik zelf omschrijf als) spraakdyslexie. Wanneer ik aan het twijfelen ben tussen twee synoniemen dan gebruik ik de combinatie van de twee woorden in mijn zin. Of verwissel ik de beginletters (soms ook hele begin-klanken) van twee woorden in mijn zin. Het mekkerend schaapje wordt dan het schekkerend maapje. Soms is dat grappig, soms frustrerend. En soms verbaas ik mij gewoon over de ingenieuziteit waarmee mijn grijze massa woorden en letters door elkaar gooit. Ik weet niet of ik dat altijd gehad heb (wel altijd cijfers door elkaar gegooid), maar tegenwoordig valt het mij meer op.

9. Ik heb een obsessie met lege baadjes. De hoeveelheid lege, ongeschreven, blinkende cursusblokken, lege schriftjes, stapels post-its & andere notitieblaadjes is redelijk ontelbaar. Niet dat dit mij tegenhoudt van nieuwe schriftjes bij te kopen. In de winkel hebben verse notitieboekjes een speciale uitstraling, die van ongelimiteerde mogelijkheden en uitdaging, iets wat mijn hart altijd wat sneller doet slaan en mij naar mijn portefeuille doet grijpen.

10. Sommige van mijn ratjes slapen op hun rug. Onweerstaanbaar schattig vind ik dat. Die buikjes! Die pootjes!

Garak

ps. Ik gooi dit stokje naar iedereen die het vangen wil!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply [Wijvenweek] – Zeg nu eens iets positief over uzelf | Plutomeisje March 18, 2012 at 6:06 pm

    […] het waarschijnlijk niet zeggen na afgelopen week en bovenstaande) optimistisch. Op een afgrijselijk koppige manier. Altijd positieve dingen zoeken in negatieve & altijd op zoek naar dingen waarvan ik […]

  • Reply [Wijvenweek] – Zeg nu eens iets positief over uzelf | Wijvenblogs March 18, 2012 at 6:17 pm

    […] het waarschijnlijk niet zeggen na afgelopen week en bovenstaande) optimistisch. Op een afgrijselijk koppige manier. Altijd positieve dingen zoeken in negatieve & altijd op zoek naar dingen waarvan ik […]

  • Leave a Reply