Link Love

Link Love

Met november en de vrije dagen die erbij horen in het vooruitzicht, vond ik dat het nog eens tijd was om een paar tutorials & DIY’s te delen die ik gevonden heb. De projecten van A Beautiful Mess blijf ik echt super vinden. ‘k Heb ondertussen al geëxperimenteerd met een stuk stof en een oude valies, helaas heeft mijn lijm vlekken op mijn stof veroorzaakt.

‘k Heb een soort lijm in een spuitbus gebruikt omdat ik dacht dat dat het properst ging zijn om grote oppervlakken te bedekken. Big mistake, de lijm stuift aan alle kanten en is moeilijk gelijkmatig aan te brengen. Mijn eerste keuze lijm zou nochtans een Mod Podge equivalent geweest zijn, ware het niet dat je zo geen potten lijm vindt in de winkels bij ons (anders, vlug, zeg mij waar!), de keuze lijkt hier te gaan tussen minuscule tubes (denk aan genre Pattex) of echt blikken lijm… Gelukkig dat mijn Pacman-spookjes-slinger wel gelukt is, anders zou het een bedroevende week geweest zijn wat projecten betreft.

Bij de weg: de projecten/blog van Papersparrow moet je echt eens gaan bekijken, haar blog staat tjokvol DIY-projecten die ze aan de lopende band uit haar mouw tovert. Nieuwe favoriet hierzo!

Link Love

1. Gathered Clutch Tutorial door Noodlehead
2. Tree Stump Coasterdoor A Beautiful Mess
3. Pluche Chuwbacca Patroon door Drawpilgrim
4. DIY Tea Cup Brooch via Papersparrow

Link Love

1. The Bird Inspired printed dress door Papersparrow
2. Diervriendelijke vossen-sjaal via Craftster
3. Koffers bekleed met stof door A Beautiful Mess
4. Pac-man halloween slinger door Minieco

*ook nog leuk*
*Zoe van So, Zo… what do you know plaatste een geweldige venten-trui remake op haar blog en voorzag een beetje uitleg.
*Yarn Muse ontrafelde zelf het raadsel van de ‘crocodile stitch‘, een haaksteek die eruit ziet als schalen van een krokodil (maar dan zachter :P).
*Mademoiselle Assorti postte een tijdje terug een leuke tutorial om een oude t-shirt te versieren met een strik die sindsdien door mijn hoofd spookt. Ideaal om de aangepaste Sorbetto versie die ik al een tijdje wil maken, helemaal af te werken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Kathleen October 28, 2011 at 11:15 am

  In De Banier verkopen ze decoupage lijm. Volgens mij is dat iets gelijkaardigs aan Mod Podge. En als je op Pinterest zit moet je eens zoeken naar een “receptje” om zelf zulke lijm te maken. Daarvoor heb je blijkbaar enkel gewone witte schoollijm en water nodig.

  • Reply Plutomeisje November 1, 2011 at 3:09 pm

   Ah ok, goed om weten. 🙂 ‘k Ga eens gaan zien in de Banier dan + dat receptje ook een proberen, ‘k dan dan nog altijd zien wat het best werkt 😀

 • Reply Andrea Lauren October 28, 2011 at 4:43 pm

  Thanks so much, Eline! You are too sweet, luv : ) all the best, xoxo Andrea

 • Reply Ellen October 30, 2011 at 5:37 pm

  Ik volg je blog al een tijdje en reageer nu voor het eerst! De koffers zijn inderdaad erg leuk, jammer dat het niet lukte zoals je hoopte.

  Mod podge is in Nederland en Vlaanderen te koop bij pipoos, een hobbywinkel.
  http://www.pipoos.nl/winkel_benelux.php?Sort=6

  Verder zijn er inderdaad ook wel manieren om het zelf te maken, maar dat had ‘kathleen’ ook al gezegd 🙂

  • Reply Plutomeisje November 1, 2011 at 3:13 pm

   Merci voor de tip 🙂 ‘k Ga al moeten kiezen nu wat ik liefst wil proberen ^-^

 • Reply Olaij October 31, 2011 at 6:37 pm

  Die toffe linkjes kunnen zeker eens van pas komen! 🙂 Bij Pipoos kan je inderdaad Mod Podge kopen, en anders kan je ook gewoon Decopatchlijm kiezen. Mocht je toevalling in Frankrijk zijn moet je eens naar de supermarkt Hyper U gaan. Daar heb ik een grote pot (groter dan mod pogde / decopatch) vernislijn gevonden voor maar €9 😉

  • Reply Plutomeisje November 1, 2011 at 3:14 pm

   Hmm, jammer dat ik nooit meer in Frankrijk kom… Mss moet ik eens een citytrip in die richting voorstellen 😛

 • Reply pukumuku October 31, 2011 at 10:41 pm

  haha de Teddy Chuwbacca is super leuk!

 • Reply Link Love – X-mas ready! [pt.01] | Plutomeisje November 29, 2011 at 10:20 am

  […] handgemaakte cadeautjes vaak op tutorials voor eerdergenoemde voorwerpen stootte. In mijn laatste Link Love post stonden er al een paar tutorials die perfecte handgemaakte geschenken kunnen opleveren en ik wou […]

 • Leave a Reply