Handmade, Home Decor

Home Improv [5/10 Krijtbord boom]

Home Improv

‘t Heeft heel erg lang geduurd vooraleer ik mijn krijtbordboom afgewerkt kreeg. Dat heel lang duren, dat is hier een beetje een gewoonte. Ik was nochtans onmiddellijk na het verven van mijn living muur aan de slag gegaan met een potlood om de omtrek van de boom op de muur aan te brengen. Helaas was dat potlood ook een beetje een slecht idee, dat kan je namelijk niet meer uitwissen eens het op de muur staat. Dat ontdekte ik natuurlijk de hard way nadat ik probeerde om mijn boom wat bij te schaven.

Na die eerste poging volgde een half jaar twijfelen aan wat ik nu best zou doen. De muur herverven en een nieuwe boom proberen tekenen? Met een verf die drie lagen nodig heeft om minimaal te dekken was dat niet mijn favoriete oplossing. Uiteindelijk nam ik genoegen met mijn boom breder te maken zodat mijn verkeerde lijntjes zouden overschilderd worden. Ook bij de takken tekende ik alles wat breder dan mijn eerste poging, deze keer tekende ik echter met een krijtje, aangezien dat wel verwijderbaar is.

Stap 1: was natuurlijk een beetje inspiratie op doen en mijn ideale boom eens schetsen (aan de datum kunt ge zien hoe lang ik met dat idee heb rondgelopen, ik was nog niet eens verhuisd, ‘k was zelf nog lang geen dozen aan het vullen!)
Krijtbord boom - Stap 1 Voorontwerp

Stap 2: Met krijt uw boom op de muur tekenen, uitvegen kan met een vochtig papiertje van de keukenrol of een propere vod. Monsters op uw muur tekenen is optioneel.
Krijtbord boom - Stap 2 Aflijning op muur aanbrengen
Krijtbord boom - Stap 2 Aflijning op muur aanbrengen

Stap 3: Binnen de lijntjes kleuren met uw krijtbord verf. Ik heb een borstel voor acrylverf gebruikt omdat ik geen gewone verfborstel had liggen in het juiste formaat. ‘k Heb dus een beetje afgezien met mijn klein borsteltje, maar het werkte!
Aanrader: vuile kleren aandoen, een doekske bij de hand houden voor als ge drupt en een verfborstel in uw haar steken zodat ge u toch enigszins kunstzinnig kunt voelen.
Krijtbord boom - Inkleuren met krijtbordverf

Stap 4: Toekijken terwijl alles droogt (of iets anders gaan doen) in afwachting van het aanbrengen van laag II. Stap 3 vervolgens herhalen, ge kunt tussendoor eens alles kort opschuren, maar ik had hiervoor het geduld niet.
Krijtbord boom - alles laten drogen

Stap 5: Uw meubels terug op hun plaats zetten & genieten van uw nieuwe muur 🙂
Krijtbord boom - Afgewerkt

Het plan is om mijn boom naar gelang het seizoen of de feestperiode aan te kleden. De inspiratie voor de huidige aankleding ben ik niet ver gaan zoeken, het vallen van de blaadjes voorzag mij van genoeg materiaal om mijn boom en de nabije kast van wat decoratie te voorzien.
Krijtbord boom - Een beetje decoratie met blaadjes

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Charlotte November 8, 2011 at 1:34 pm

    I like! Niet alleen de boom, maar ook de rest van je living – voor zover die zichtbaar is 🙂

  • Reply Home Improv | Plutomeisje January 24, 2012 at 10:39 am

    […] Krijtbord-boom in woonkamer […]

  • Leave a Reply