Movies & Music

Series [New Girl + Once Upon a Time]

New Girl + Once Upon A Time

Ondertussen klinkt de serie New Girl waarschijnlijk niet echt onbekend meer in de oren, maar ik wou er toch nog graag een post aan wijden. Want New Girl is de enige serie waarin er zoveel awkward + compleet wereldvreemde personages + een licht geschifte hoofdpersonage gecombineerd worden EN waar ik naar kan kijken zonder mij compleet vervuld van plaatsvervangende schaamte af te wenden van het scherm. ‘k Heb daar nogal last van, van plaatsvervangende schaamte, op regelmatige basis zorgt dat ervoor dat ik series en films gewoon wegklik omdat wat ik verwacht dat de hoofdpersonages gaan doen voor zoveel ongemak in mijn hoofd zorgt dat ik het niet meer aankan. Wanneer ik er dan toch nog in slaag de desbetreffende scène te bekijken valt dat meestal goed mee, maarja toch, plaatsvervangende schaamte

Een andere leuke serie die al een paar van mijn avonden gevuld heeft is “Once Upon A Time“. Deze serie gaat, weinig verbazend, over zo goed als ieder sprookjesfiguur dat je kan bedenken. Al deze figuren zijn, na een vloek van de Boze Koningin, terecht gekomen in een dorpje waar de tijd stilstaat en waar er geen happy endings meer zijn. De hoofdpersonage, Emma Swan, komt in het dorpje terecht nadat een tienjarige jongen, die beweert haar zoon te zijn, op haar 28e verjaardag aan haar deur verscheen. Emma besluit de jongen terug te brengen naar zijn (adoptie)moeder en leert onderweg dat zij de dochter zou zijn van Snow White & Prince Charming. Vlak voor het uitbreken van de vloek werd Emma weggestuurd van de sprookjeswereld en ze is de enige die de vloek kan breken.

Het verhaal zit tot nu toe erg leuk in elkaar, ik hoop alvast dat ze niet van plan zijn de serie eeuwig te blijven rekken, want dat is iets wat ik niet apprecieer aan series die een duidelijk einde in zicht hebben. Tot nu toe zijn er nog maar 6 afleveringen, waar we stukje bij beetje meer te zijn krijgen over de personages in de Sprookjeswereld en in de echte wereld. Ik ben sowieso een sucker voor avonturenverhalen en voor dramatische kostuums en de serie heeft een beetje van alletwee. Ik kan alvast niet wachten tot als de volgende aflevering uitkomt!

Voor welke serie(s) kunnen jullie niet wachten tot de volgende aflevering uitkomt?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kathleen January 4, 2012 at 7:27 pm

  Aaah! De twee reeksen waar ik momenteel ook helemaal zot van sta! Ze zijn echt gewoon te zalig.

 • Reply Eline S. January 4, 2012 at 8:30 pm

  Ik starte onlangs ook met de serie ‘Once upon a time’.
  Waar ik op wacht? Seizoen 2 van Game of Thrones!
  Wil je graag meer lezen over de series die ik volg? Klik dan op deze link: http://elines-producten.blogspot.com/2011/12/new-tvshows-to-follow.html

  Groetjes!

  • Reply Plutomeisje January 8, 2012 at 4:53 pm

   Ah Game of Thrones, daar moet ik ook eens serieus met beginnen. ‘k Heb de eerste aflevering gezien, was helemaal enthousiast, maar om de een of andere reden heb ik toch niet meer verder gekeken. Misschien dat ik ze best wel nog uitstel tot na de examens 😛

 • Reply Charlotte January 5, 2012 at 11:39 am

  New Girl ziet er wel super uit! Ideaal om te kijken als Lipstick Jungle gedaan is (pas recent ontdekt en echt wel de moeite!) en Grey’s Anatomy weer vijf weken stopt 🙂 Of voor True Blood opnieuw begint! 😉

 • Reply Miss Muffin January 5, 2012 at 5:00 pm

  Oooh, die vind ik ook super! 2 Broke girls niet vergeten, denk dat het wel iets voor je is.

  • Reply Plutomeisje January 8, 2012 at 4:50 pm

   Ja ‘k heb de trailers daar ook al van gezien, maar ‘k weet het niet. ‘t Ziet er zo wat te gewrongen uit, maar mss dat dat aan de trailer zelf ligt. Alleszins de eerste 5 afleveringen eens downloaden en kijken wat ik er van vind. 😛 ‘k Heb dat met Hart of Dixie ook gedaan (dacht ook dat niets voor mij ging zijn); maar ‘k heb ondertussen al 10 aflevering in een heerlijk plat southern accent achter de kiezen. Yay voor series in Alabama & co! 😛

 • Reply Esther May 3, 2013 at 9:44 pm

  Supertoevallig! Dat zijn net de series die ik ook allebei al superlang volg! Weet je toevallig ook of ze binnenkort in België op tv komen?

  • Reply Plutomeisje May 4, 2013 at 11:25 pm

   Geen idee wanneer ze op tv komen hier, ik volg ze beide op internet

  Leave a Reply