Handmade, Sewing

Macaron Dress Dilemma

Het patroon van dit geweldige kleedje is al sinds juni in mijn bezit. Aan de Parfait begon ik nogal onverschrokken, ik koos een stofje, tekende en knipte alles en naaide de onderdelen toen gewoon aan elkaar. Makkelijk, met weinig overpeinzingen, de stof voor een tweede versie het ik ondertussen ook al in huis gehaald. Macaron bleef echter door mijn hoofd spoken. Het kleedje vereist namelijk de combinatie van twee verschillende al dan niet bij elkaar passende of contrasterende stoffen. Dat wilt dus zeggen: keuzes! En ik ben daar enorm slecht in.

Optie 1. Zwart met luipaard. Waarschijnlijk niet echt iedereen zijn ding, maar ik vind dat het wonderwel werkt bij dit kleedje. Net genoeg luipaard, maar zonder tacky of cliché te worden, imo.

Macaron Dress by So Zo

bron: So Zo, What do you know & The Sew Weekly

Optie 2. Met kant of “gaas”-achtige stof. Ik vind kant super! Hoewel deze versie misschien wel deftiger gaat worden dan ik eigenlijk zou willen. Ik wil geen kleedjes in mijn kast hebben hangen die ik maar 3 keer op een jaar kan aandoen (kerst, nieuwjaar en nog iets familie-feestigs) + ik moet er mee kunnen fietsen, in de les mee gaan zitten, met uitgaan en met aan een bureau kunnen zitten studeren. 😛

Macaron met kant

bron: Pinterest & Pinterest

Optie 3. Het zwart als basis laten vallen en voor een compleet andere combi gaan. De vraag is dan natuurlijk: wat? Welke kleuren, welke combi’s? Naast zwart ben ik niet voor veel andere kleuren in overvloed, zeker al geen bleke kleuren.

Macarons met kleurtjes

Bron: Gertie’s new blog for better sewing & The Coletterie

Hebben jullie nog andere ideeën? Of ergens nog een leuk voorbeeld gezien? En anders mag je hieronder gewoon stemmen op uw favoriete optie en die met de meeste stemmen wordt de versie die ik eerst ga maken!

[poll id=”2″]

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply ktrn January 8, 2012 at 6:05 pm

  Hahaha, ik heb optie 4 gekozen want om eerlijk te zijn weet ik het ook niet zo goed 😉
  Luipaard vind ik wel iets hebben maar die 2e optie met dat gaas is ook wOw!

  Alvast veel succes!

 • Reply PussyCath January 8, 2012 at 6:06 pm

  Ik vind die eerste zalig!! Tweede is ook mooi en drie zal u ook wel goed staan 🙂 Kleuren paars, kaki of rood?

 • Reply Ella January 8, 2012 at 6:34 pm

  Ik koos nr. 4 , of course. Voor mezelf zou ik voor kant gaan, ben zelf niet zo voor luipaardprint ed. Rood lijkt mij ook wel mooi.

 • Reply elisse January 8, 2012 at 9:13 pm

  Optie 1 is ZALIG! Of anders vind ik deze combinaties ook wel super! Contrasterend en al, ik ben daar wel voor.
  1: http://elenaho.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/06/dress01.jpg
  2: http://www.sewmamasew.com/media/blog/PR72309CM8.jpg
  3: http://sewconvert.files.wordpress.com/2010/07/p7160895.jpg?w=400&h=300

  • Reply Plutomeisje January 14, 2012 at 1:22 am

   Die eerste van je links vind ik ook super, de rest is iets minder mijn kleur. Maar idd, contrast is cool, vandaar dat ik de luipaard stiekem leukst vind :p

 • Reply Cleo January 8, 2012 at 10:20 pm

  Ik zou persoonlijk voor kant gaan, zeg dat kan heus het hele jaar door, gewoon met wat meer alledaagse elementen combineren. Een vestje, botjes, dikke panty. En die laatste optie van je poll is de beste ;), gewoon alles uitproberen. Met mooie bloemetjes, stipjes, of is dat niet zo jouw stijl? Ik ben zelf niet zo van de dierenprintjes, maar eigenlijk vind ik de versies hierboven wel tof. Goh best moeilijk kiezen…

 • Reply Raya January 8, 2012 at 11:28 pm

  Die met de kant! Die vind ik supermooi!

 • Reply Charlotte January 9, 2012 at 10:51 am

  Kleedjes met een stukje kant bovenaan vind ‘k echt prachtig! En als je dat nog niet hebt, waarom niet? Je kan altijd een dag deftig doen en het op een “gewone” dag aandoen! 🙂

 • Reply kelly January 9, 2012 at 10:28 pm

  ik ben het helemaal eens met charlotte!
  zwiert er een golfke over en dat kan voor elke dag!
  ben heel benieuwd wat het wordt!

 • Reply Plutomeisje January 14, 2012 at 1:26 am

  Merci om allemaal jullie mening te delen & enthousiast te stemmen. Het jurkje met kant heeft overduidelijk jullie voorkeur gekregen en dus gaat dat zeker al van onder mijn naaimachine rollen (ergens na de examenperiode welteverstaan).

  Ondertussen wel al wat koud zweet (omg, ik ga die bolletjesstof/kant totaal niet onder controle krijgen) + al serieus zitten zoeken achter geschikte stofjes. Stiekem ook op de uitkijk naar de perfecte luipaard-print op katoen, want ‘k vind die versie toch te leuk om niet eens te proberen!

 • Reply ellen April 3, 2012 at 4:26 pm

  Heb je de jurk inmiddels gemaakt? Ik sta nu zelf op het punt om het patroon (eindelijk) te kopen.

  • Reply Plutomeisje April 3, 2012 at 7:28 pm

   Neen, helaas nog niet. ‘k Heb al op verschillende plaatsen gaan zoeken, maar ik vind nergens tulle met polkadotjes die zacht genoeg is om een hele dag te verdragen, ‘k vind alleen heel erg stugge tulle. Idem voor kant, maar dat vind ik dan weer enkel in elastische versie. 🙁 Katoenen luipaardprint vind ik al helemaal niet (één keer en ‘k heb het mij uit mijn hoofd laten praten omdat er een groene schijn op zat, maar verdorie ‘k heb er al spijt van gehad!)

   ‘k Heb nu wel een licht doorzichtig zwart stofje meegebracht van het stoffenspektakel, dus wellicht ga ik dat gebruiken (en zodra het kleedje af is, gaat het hier wel verschijnen :))

   Moest ge één van bovengenoemde stofjes tegenkomen, mij zeker laten weten hé!

  Leave a Reply