Daily Life

23 before 24 – terugblik

‘t Is moeilijk om te geloven dat er alweer een jaar voorbij is! Mijn 23 voor 24 lijst loopt vandaag ten einde, want vandaag word ik 24. 🙂 Ik wou dat ik kon vertellen dat ik alles van mijn lijst heb kunnen schrappen, maar dat is helaas niet het geval. ‘k Heb ook nog eens belachelijk weinig foto’s van de wel verwezenlijkte puntjes, misschien iets dat ik op mijn volgende lijst kan zetten…

23 voor 24 - lijstje

Een kort overzichtje van mijn successen!

02. Citytrippen! Eind augustus trok ik samen met het Vriendje naar Berlijn. Een geweldig leuke stad, een toffe citytrip en daarvan heeft u nog geen enkele foto gezien! Ik ben aan het wachten tot ik alle interessante details vergeten ben vooraleer ik er een blogpost over schrijf… Die hebt u alleszins nog te goed ergens in de komende weken.

Citytrip naar Berlijn en de lokale craft supplies winkels!

03. Minder verf en minder schetsen dan ik had gehoopt, maar van diegene die ik wel maakte, kregen er een groot deel een likje verf. Hoera!

schetsen + verf

05. Shoppen in Antwerpen – onze B&B is geboekt! Als we daar dan toch eens gaan raken, dan gaan we daar van de eerste keer eens deftig gaan shoppen. Drie dagen van “spend all the money” gaan doen!

06. Dankzij mijn box Sookie Stackhouse boeken ben ik geraakt! Dank u Charlaine Harris voor uw fantastisch vlot leesbare en licht verslavende pulpboeken, volgend jaar ga ik proberen om ook een echt boek te lezen, zo af en toe…

11. Ik maakte de Klara tas, ontworp een tas voor mijn SeSa en stak zelf een tasje in elkaar voor de mama van het Vriendje, zodat ze iets had om haar GSM in te steken voor op den trouw van zijn broer. Misschien niet zoveel nieuwe modellen als ik had gewenst, maar nieuw is nieuw hé.

Nieuwe tassen

14. Ik overtrok zeteltjes, maakte een magnetisch krijtbord dat niet werkt, voorzag wat dingen van een laagje lak, speelde in mijn tuin, schilderde een boom op de livingmuur, hing plankjes op in de bureau en besloot dat mijn kast perfect dienst kon doen om mijn verzameling planten op uit te stallen.. 7/10, dat is goed genoeg om geschrapt te worden. Een gepimpte slaapkamer en een gedecoreerde gang staan nog op mijn to do lijstje voor februari.

10 projecten om het huis cooler te maken

16. 50 handgemaakte spullen verkopen werd al snel “of weggeven” en uiteindelijk raakte ik 31, ook niet helemaal, maar toch al een redelijke prestatie. 🙂

17. Schrijf nooit “een secret project tot een goed einde brengen” op uw lijst zonder ook ergens op te schrijven wat je daarmee in gedachten had. Twee maand na het opstellen van de lijst was ik mijn secret al zo goed als vergeten. Gelukkig was daar nog SeSa! Een Secret Santa spelen is ook secret hé. En tot een goed einde heb ik dat wel gebracht, denk ik.

19. Ik bracht dit jaar heel veel tijd op Pinterest door, alles opslaand wat ik cool en “ik” vond. Op die manier heb ik veel kunnen mijmeren over mijn eigen stijl en zowel op gebied van kleren als tekenstijl begin ik er steeds meer uit te raken welke richting ik uit wil. Hopelijk wordt 2012 een toepassing van wat ik in 2011 ontdekt heb!

20. Lots of big and small adventures wenste ik voor 2011, waarmee ik vooral veel leuke dingen doen bedoelde en ook af en toe uit de comfort zone stappen. Niet slecht gedaan vind ik, met een citytrip naar Berlijn, mijn eerste festival in jaren (Graspop <3), gaan werken in Oudenaarde terwijl ik eigenlijk vakantiejob in Gent zou doen (veel trein, vroeg opstaan, omgaan met teleurstelling & naar enge nieuwe plaatsen gaan enzo), vriendjes rondgeleid in Gent, idioot hoge taarten gebakken en mijn haar geverfd!)

Mad Tea Party

21. Mega last minute, maar ‘t is mij (min of meer) gelukt om ZsaZsa rokskes in elkaar te steken. ‘t Eerste is een beetje scheef enzo, wat mij dan weer bijgeleerd heeft dat vlug tijdens de examens een puntje proberen afwerken geen goed idee is…

En ten slotte nog een paar bedenkingen bij mijn onafgewerkte puntjes.

01. Mijn pols laten tatoeëren is er nog altijd niet van gekomen. Voornamelijk omdat ik wel een idee heb van wat het moest zijn, maar de precieze stijl en uitwerking zat nog niet in mijn hoofd. Onlangs is daar wel een beetje verandering in gekomen, binnenkort doe ik eens een poging om mijn hele concept uit te tekenen + in te kleuren en dan zien we wel of het er dit jaar misschien wel van komt!

04. Hehe, dat rijbewijs is een beetje gênant aan het worden. ‘t Staat ook op mijn lijst voor dit jaar en ooit gaat het er van komen!

07. Een collectief oprichten – 08. Leren zeefdrukken & 09. Een nieuwe taal leren – waren misschien allemaal een beetje te hoog gegrepen? Ook een schetsboek vol anatomisch correcte lichamen is er niet echt van gekomen. Ik heb het afgelopen jaar volgens mij zelf minder getekend dan het jaar ervoor, tot mijn spijt & frustratie. De Ijverige Wijven zag ik niet (ik moest iedere woensdag kiezen tussen dat of megaoverheerlijke vol-au-vent… Ik ben verslaafd aan vol-au-vent!) en gelopen werd er ook al niet. ‘t Is echter niet gezegd dat het er dit jaar niet van kan komen natuurlijk, we mogen de hoop niet verliezen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Charlotte January 24, 2012 at 11:34 am

  Gelukkige verjaardag! 🙂 Geniet er – ondanks die fijne examens – toch maar van!
  En als het een troost mag wezen, in vergelijking met mij heb je afgelopen jaar véél meer gedaan 😉

 • Reply JoChapeau January 24, 2012 at 12:34 pm

  Super gelukkige verjaardag ! En toch wel veel van je uitgebreide lijst afgewerkt ! Proficiat !

 • Reply Annie January 24, 2012 at 12:45 pm

  gelukkige verjaardag!
  en toch heel wat puntjes afgewerkt! zolang je maar bezig blijft is het goed he!

 • Reply PussyCath January 24, 2012 at 6:34 pm

  Gelukkigen!!

  ‘k Vind dat je toch wel enkele heel mooie dingen verwezenlijkt hebt! Na je examens (en als ik weer eens zonder fulltime werk zit) maken we werk van enkele nieuwe puntjes? 🙂

  • Reply Plutomeisje January 29, 2012 at 9:46 pm

   Zeker, laat maar weten wanneer, waar en wat ge wilt doen! 😀

 • Reply Philly January 24, 2012 at 9:31 pm

  Proficiat en mooi lijstje hoor!

 • Reply elisse January 25, 2012 at 12:08 am

  Moooh gij had inderdaad wel veel ambities om voor uw 24ste allemaal te verwezenlijken, maar ik vind dat ge dat wel goed gedaan hebt! En gelukkig volgen er nog jaren he 😉 Nog een fijne verjaardag!

 • Reply Olaij January 25, 2012 at 9:31 pm

  Gelukkige verjaardag voor gisteren, Eline! Joepieeee, nog iemand die nog moet beginnen met het theoretisch rijexamen! (Ik ben dan toch niet alleen…) Je hebt echt al veel mooie dingen gemaakt, en ik hoop dat het er dit jaar nóg meer worden! Ik zie dat je een workshop van Mme Zsa Zsa gaat volgen… Leuk zeg! Ik zou ook wel graag rokjes willen leren naaien maar daarvoor moet ik nog hééél veel oefenen 😉 Amuseer je alvast, ik ben al benieuwd naar het resultaat!

  • Reply Plutomeisje January 29, 2012 at 9:45 pm

   Dank u! En eigenlijk gaat het de tweede keer zijn dat ik mijn theoretisch examen doe. ‘k Had mijn voorlopig rijbewijs eigenlijk al, maar ‘k heb het laten vervallen (wat het natuurlijk erger maakt :P).

   ‘k Ben nog niet zeker of ik die workshop ga volgen, maar ‘t kriebelt wel, dus wie weet. ‘t Lijkt mij alleszins wel interessant om te doen…

 • Reply Plutomeisje January 29, 2012 at 9:48 pm

  Dank u wel allemaal voor de wensen! (enorm late reactie, I know, maar ‘t zijn drukke dagen, zo na de examens :D)

 • Leave a Reply