Daily Life

Vorige week

Eigenlijk zou de titel moeten zijn: “vorige week en de week daarvoor”, maar dat klinkt langs geen kanten.

Tijdens de intersemesteriële vakantie (zoals dat zo mooi heet), trokken het Vriendje en ik voor een paar dagen naar het Antwerpse. Om één of andere reden plak ik zo vast aan Gent, dat het er nooit van komt om in Antwerpen (of Brussel) eens te gaan shoppen, dus zette ik vorige jaar op mijn lijstje dat ik naar Antwerpen moest gaan. Net voor de deadline boekten we een kamer bij De Baron en zo kwam ik toch nog eens in Antwerpen terecht.

Afgezien van de kou (vooral op dinsdag, met een vreselijke wind) was mijn driedaagse Antwerpen een aanrader. Genoeg winkels en musea kunnen zien (hoewel we het MAS niet volledig hebben doorlopen wegens tijdsgebrek) en redelijk chill om op citytrip te gaan zonder de stress van vliegtuigen halen enz…

Vorige Week - Rondlopen in Antwerpen aan -10

Afgelopen woensdag stond ik alweer in Antwerpen, deze keer met vriendin Kaat en met de nodige nmbs perikelen, om last minute (de tentoonstelling eindigt vandaag) de Walter Van Beirendonck tentoonstelling te bekijken. De tentoonstelling was interessant, maar heeft niet echt een grote indruk nagelaten. ‘k Vond de opstelling hectisch (nummers op de paspoppen stonden door elkaar + de poppen draaiden de hele tijd rond) en niet diepgaand genoeg als overzichtstentoonstelling van drie decennia carrière.

Voor mij had het een beetje traditioneler gemogen (buitenkomen met hoofdpijn na een tentoonstelling is gewoon niet leuk) en met een beetje meer inkijk in het “productieproces” van een collectie. Ok, er waren de beeldjes, het speelgoed en een video met een paar inspiratieboeken, maar ‘t kon gewoon beter imho.

Vorige Week - Walter Van Beirendonck @ MoMu

De rest van de week werd gevuld met wat spelen met waterverf, een moodboard maken voor mijn persoonlijke Spring Palette Challenge (hoewel het eerder een Style Palette Challenge mag genoemd worden, ik focus namelijk niet per se op kleren voor de lente of zomer, gewoon kleren die bij mij passen gaat al veel zijn!), ik kocht ook nieuwe stofjes (zowel voor kleren als voor de quilt, ja die lijst moet af dit jaar!) en ik kwam tot de conclusie dat mijn bureau ondergesneeuwd was met rommel & besloot er stevig in te vliegen (alweer met de lijst in het achterhoofd, hoe kan ik anders patronen overtekenen en stofjes knippen?).

Vorige Week - Het besef dat er moest opgeruimd worden, nieuwe stofjes, spelen met verf & zelfmaak kleren plannen

Wat heb ik te weinig gedaan de afgelopen twee weken? Gelezen! Ik ben begonnen aan het eerste boek van de Millenium trilogie van Stieg Larson. Normaal gezien lees ik geen thrillers, maar af en toe krijg ik het zotte idee dat Fantasy te gemakkelijk is (en te verslavend :P) en dat ik eens een “echt” boek moet lezen om mijzelf wat uit te dagen en dan eindigt dat zo, tergend traag…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply elisse February 19, 2012 at 1:21 pm

  Zo’n tof lijstje! Lijkt me ook een heerlijke ‘vakantie’, effe er tussenuit. We hebben geswitcht trouwens, gij naar Antwerpen, ikke naar Gent! En die bloemenstofjes zijn supermooi, ben benieuwd wat daaruit gaat komen.

  • Reply Plutomeisje February 20, 2012 at 9:55 pm

   ‘k Ben zelf ook benieuwd hoe die bloemenstofjes gaan eindigen. 😛 Eentje gaat alleszins eindigen als kleedje, ‘k ga proberen om een patroon dat ik heb liggen aan te passen (altijd spannend), de andere zijn bedoeld om een lappendeken te maken zodat mijn slaapkamer er minder droevig uitziet (mijn slaapkamer bevindt zich in de decoratie-prehistorie, voornamelijk omdat ze inieminie is en omdat er een nieuwe plafond in moet komen, dus ‘t heeft niet veel zin om dat al helemaal knus te maken).

   ‘k Heb gezien dat Gent u goed was bevallen precies, als je nog eens afkomt en must-see shopping adresjes wilt, moet je maar iets laten weten! 🙂

 • Reply Ellie loves Whisky February 20, 2012 at 1:51 am

  Sjow! Antwerpen is altijd leuk, altijd zeg ik u 😛

  Btw, net hetzelfde voor met die millenium reeks, eerste 20 blz en ik denk dat ik ondertussen mijn e-reader zelfs ergens verloren heb gelegd. :/
  Maar heb je de Hongerspelen al gelezen? Diiiieee zijn goed! 😀

  • Reply Plutomeisje February 20, 2012 at 9:58 pm

   Hehe, Antwerpen was alleszins al twee keer goed, mss volgende keer als’t goed weer is wel 😛

   ‘k Zit ondertussen aan iets van een 100 pagina’s! Lang Leve ‘krokuskavantie’ aan de unief & lang in bad liggen! 😀

   ‘k Heb boek 1 van de Hongerspelen gelezen (op één nacht *bloos*) en dan besloten dat ik de rest van de week niets meer zou gedaan krijgen als ik de twee andere boeken ook direct las, dus ‘k heb die op hold gezet. Zijn de twee volgende delen even goed? ‘k Ben altijd wat bang om teleurgesteld te worden (en op Goodreads raak ik er niet aan uit wat de mensen er nu van vinden :P).

  Leave a Reply