Inspiratie

Pretty Things: Craftroom editie

Afgelopen examenperiode ben ik langzaam beginnen nadenken over een nieuwe indeling voor mijn bureau/craftroom. Ik kamp continu met plaatsgebrek (‘k begrijp zelf ook niet helemaal hoe dat kan, maar ‘t is zo) + rommel (want ik kan niet alles wegleggen) + de indeling is niet gezellig + mijn billy boekenkastje is ingestort onder het gewicht van de cursussen + vtwonen & 101woonideeën & knipmodes + artsy inspiratieboeken. Een beetje zucht wel.

Tijd om dus inspiratie op te doen, op te delen & met jullie te delen!

01. Lang werktafels! Momenteel heb ik een tafel met een naaimachine op en een tafel om aan te tekenen. De rommel die op de ene tafel ligt verhuist naar de andere afhankelijk van wat ik nodig heb. Niet handig! + Geen enkele tafel is echt superhandig om aan te zitten (verlaagde delen aan het tafelblad of een tafelpoot in het midden zodat de stikmachine voet niet goed geplaatst kan worden)… Oplossing: één lange rechthoekige tafel, aan het raam, geen poten die in de weg zitten en massa’s plaats voor… erm.. alleen het gerief te leggen waar ik met bezig ben natuurlijk!

Pretty Things - Craftroom edition

Bronnen: 12 – 3 – 4

02. Tafels met schragen = ♥! Geen idee of dat in combinatie kan met een lange tafel, maar ik vind schragen gewoon tof.

Pretty Things - Craftroom Edition

Bronnen: 123456

03. Scandinavisch geïnspireerd: wit, veel licht + spatjes kleur. Niet dat ik van plan ben om mijn bureau te herschilderen, maar blijkbaar hunker ik naar visuele rust (ofzoiets? :P)

Pretty Things - Craftroom edition

Bronnen: 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6

04. Langs de andere kant kwamen behalve witte opgeruimde bureau’s ook veel rommelige bureau’s voor op mijn prikbord. Misschien toch nog geen tijd om volledig afscheid te nemen van rommel,  op voorwaarde dat het georganiseerde rommel is.

Pretty Things - Craftroom editie

Bronnen: 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6

05. Wandplanken. Die heb ik! Nu nog zo georganiseerd als op de foto’s krijgen!

Pretty Things - Craftroom editie

Bron

Pretty Things - Craftroom editie

Bron

Pretty Things - Craftroom editie

Bron:

Zijn jullie nog inspirerende werkkamers tegengekomen de laatste tijd? ‘k Vind mijn bureau echt de lastigste plaats om goed in te richten. Het helpt natuurlijk niet dat die kamer multifunctioneel moet zijn (kledingkast + computerkamer + studeerkamer + craft- & naai-kamer in één). Ik had ook gehoopt wat magazines op de wandplanken te kunnen plaatsen, maar de bepleistering op de muren kan echt niets aan… Inspiratie opdoen en een mentaal plan uitwerken zijn dus een must vooraleer ik ook maar iets opnieuw aan de kamer verander!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Cleo February 20, 2012 at 6:58 pm

  Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar jouw bureau! Hier een soort gelijk probleem, ik gebruik mijn bureau ook voor alles, maar ik heb wel 4 zijdes om er aan te zitten + een apart bureautje voor mijn computer en printer. Maar er komen telkens nieuwe spullen bij en als ik dat niet netjes opberg… 😉

  • Reply Plutomeisje February 20, 2012 at 8:10 pm

   Ik ben al een tijdje van plan om eens wat foto’s te nemen en een kleine house tour te houden, maar ‘t komt er gewoon niet van. Ofwel is het niet goed genoeg opgeruimd, ofwel ruim ik alles op om dan tot te conclusie te komen dat er te weinig licht is om foto’s te kunnen nemen… maar ooit! 😀

 • Reply Cleo February 20, 2012 at 6:59 pm

  Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar jouw bureau! Hier een soort gelijk probleem, ik gebruik mijn bureau ook voor alles, maar ik heb wel 4 zijdes om er aan te zitten + een apart bureautje voor mijn computer en printer. Maar er komen telkens nieuwe spullen bij en als ik dat niet netjes opberg… Zeer mooie, inspiratievolle foto’s zijn het trouwens!

 • Reply An February 20, 2012 at 7:20 pm

  ik snak ook zo naar een eigen werkplekje, bij mij moet ook altijd alles verhuizen,
  maar het zal nog even moeten wachten tot ik een eigen huisje heb

  • Reply Plutomeisje February 20, 2012 at 9:50 pm

   Dan mag ik eigenlijk al niet klagen over mijn rommelige bureau, geen vast plekje hebben is erger! Ik leef met u mee! 😛

 • Reply elisse February 20, 2012 at 8:40 pm

  Awel ja ik ben ook wel benieuwd! Huphup opruimen en fotootjes trekken he! Ik vind het wel allemaal heeeele mooie bureaus.. Geen idee hoe mijn bureau er later uit zou zien maar waarschijnlijk een rommelig zootje.. Aiaiai.

  • Reply Plutomeisje February 22, 2012 at 10:48 am

   ‘k Vind het een enorm leuk idee, maar ik weet niet of mijn planken dat gaan aankunnen als er nog extra potjes aangehangen worden 🙁 Die staaf met de witte potjes aan daar heb ik zit ik al een tijdje over te denken, maar ‘k vind niet direct een plaats waar dat zou passen 😛

 • Reply Christine February 23, 2012 at 2:54 pm

  Zalig die foto’s ! Mijn bureau daarbij vergeleken is maar een saaie bedoening. Ben ook wel benieuwd wat jij ervan gaat maken.

 • Leave a Reply