Handmade, Sewing

90% Klara-tas, 100% voor mij!

Het was al even geleden dat er nog eens iets van onder mijn naaimachine kwam gerold en dat iets was voor mij! Ik was namelijk helemaal verliefd op een Klara tas die ik in December maakte als cadeautje en ik had nog wat van de stof over. Niet genoeg voor een full sized Klara tas, dus drukte ik het patroon af op 90% en met wat gepruts kon ze er juist uit! Hoera!

Klara tas

Verder paste ik nog wat details aan (streepjes ipv effen zwart en kortere lussen omdat ik nu eenmaal kort ben :P) en ik besloot ook dat ik een zakje met rits in mijn tas wou. Ik besloot dat voordat ik mij herinnerde dat de Klara tas plooitjes bevat, maar ook na dat besef wou ik nog altijd een ritszakje.

Ik ben redelijk tevreden met het resultaat, ‘t is niet honderd procent perfect gelukt, maar ‘t is toch zeker niet mislukt. En aangezien mijn tas geen drukknop of iets dergelijks heeft om ze toe te houden, ben ik enorm tevreden dat ik een gesloten zakje heb om mijn gsm in op te bergen.

Klara tas - zakje met rits

Moest u zich afvragen hoe ik het gedaan heb: ik heb mijn plooitjes gewoon eens goed strak in plooi getrokken en ze verder genegeerd. There is no spoon! En daarom is er ook geen probleem met de spoon plooi. Ik weet het, erg wetenschappelijk verantwoord en fail-proof is het niet, maar het heeft gewerkt!

Klara tas - zakje met rits

Stofjes: groen & streepjes van Ikea & uiltjes van Vermiljoen
Patroon tas: Van Katoen

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply JoChapeau February 23, 2012 at 8:47 pm

  Prachtig nieuw exemplaar ! Voorlopig ligt de klara-tas hier alleen nog maar geknipt klaar … ik verschoot nogal dat het zo’n grote tas was !

  • Reply Plutomeisje February 24, 2012 at 8:43 pm

   ‘t is inderdaad een erg grote tas, naar mijn goesting iets te groot als handtas eigenlijk, op 90% vind ik ze eigenlijk aangenamer van formaat. 😛 (maar als strandtas of weekendtas is ze op 100% wel ideaal natuurlijk) ‘k was er trouwens van verschoten hoeveel dat maakt, 10% kleiner printen…

 • Reply An February 23, 2012 at 9:50 pm

  schoontje!

 • Reply Yasmin March 6, 2012 at 3:48 pm

  Ik moet dringend weer wat lessen nemen!

  • Reply Plutomeisje March 8, 2012 at 2:48 pm

   Hey Yasmin,

   de Klara tas is echt heel eenvoudig, als je rechtdoor kan stikken en boorden kan zigzaggen kan je deze tas zonder problemen in elkaar steken!

   Groetjes,
   Eline

  Leave a Reply