Link Love

Link Love

Hmm, hoewel ik hard mijn best gedaan heb om een collectie leuke DIY & tutorial links bij elkaar te zoeken, ben ik er niet in geslaagd om er daadwerkelijk ook veel te vinden. ‘t Zal dus een mix van een beetje van alles worden, deze post.

Teruggevonden op de blog van de Zweedse Elle Interior. Kon heel gewoontjes eindigen, maar door de langzame verschuiving van de kleur vind ik dit echt de max! Coole typografische werkjes maken is dus ook bereikbaar voor mensen met een panische angst voor verf (of morsen)!

Link Love - DIY Lettering

Link Love - DIY Lettering decoration

En nu tijd voor een beetje reclame! Van Katoen heeft namelijk hun programma bekendgemaakt en oh boy, ik heb het moeilijk om een workshop te kiezen… (maar haast u, want sommige zijn al volzet! Zoals mijn nr1 keuze bvb :()

Link Love - Van Katoen

‘t Kan zijn dat ik deze al ooit eens vermeld heb, maar ik ben nu zelf begonnen met de Crochet School van Craftyminx te volgen (nadat ik tot de conclusie was gekomen dat ik mij absoluut NIETS herinnerde van de haaksteken die ik mijzelf 2 jaar geleden had geleerd + ik begreep mijn boekje niet meer. Jah, datzelfde boekje waarmee ik mij twee jaar geleden de basissteken had geleerd, was nu Chinees voor mij). Dus Crochet School, wat redelijk goed gaat, de video’s zijn trouwens voor zowel rechts als linkshandige mensen, handig dus! (maar niet voor mij want ik ben een linkse die rechts haakt.. sjah)

Link Love - Crafty Minx Crochet School

 En ook nog

 • Deze geweldige 366 dagen-project site waarbij er iedere dag één post-it met een zin van een vreemde op en één bijhorende foto gepubliceerd wordt. Leuk om lezen!
 • Vanaf 1 maart stopt Google Friend Connect blijkbaar (althans op niet-Blogger websites) en dus zal dat kadertje links verdwijnen. Niet getreurd, jullie kunnen mij ook volgen via RSS (en bvb Google Reader) of Bloglovin!
 • ‘k Heb de laatste dagen veel tijd doorgebracht op Oh My Handmade Goodness & Handmade Succes. Veel dingen gelezen, nu nog iets doen met die informatie!

Zo! En nu ga ik een lijstje maken met DIY’s die ik dit weekend wil maken, aangezien mijn computer ingepalmd gaat worden voor een weekendje LAN-party. ‘k Hoop dat ie het overleeft… *insert dramatisch serieuze blik hier*

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply elisse February 25, 2012 at 11:48 am

  Hahaha een LAN-party! Gelukkig zijt gij niet de gastvrouw en moet ge de ‘mannen’ niet bedienen met chips, vettige hamburgers en sloten bier/cola/redbull? Of wel? Ik hoop voor u van niet! Toffe DIYs trouwens!

  • Reply Plutomeisje February 29, 2012 at 6:55 pm

   Gelukkig niet, ‘k heb wel croque monsieurs gemaakt, maar dat was ook voor mijzelf 🙂

 • Reply Caroline February 28, 2012 at 1:07 pm

  Hallo Plutomeisje!
  Ik kwam via via op jouw site terecht en vind het “I could do Anything” kunstwerk zo onwijs gaaf! Heb je enig idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen? Idd die overgang van die kleuren is zo mooi!
  Groetjes Caroline

  • Reply Plutomeisje February 29, 2012 at 7:02 pm

   Dag Caroline,

   Ik zou eerst een zin uitprinten in een lettertype dat je leuk vindt (of zelf iets tekenen) en dat ofwel rechtstreeks op de achtergrond tekenen met potlood heel zachtjes, ofwel patroonpapier (of gewoon papier) daarop je ontwerp zetten en dit vastmaken op de achtergrond waarop je de letters wilt maken en er dan fijne nageltjes inkloppen (ik denk dat het op de foto eigenlijk naaldjes zijn) op evenwijdige afstand van elkaar op de lijnen en dan het garen ertussen weven. Het garen kan je halen bij winkels als Veritas.

   Ik kan uit de originele blogpost niet uitmaken of het rechtstreeks op de muur gemaakt is of niet, maar zelf zou ik op zoek gaan naar een dikke kartonnen plaat in het wit (zoiets om maquettes op te maken misschien). Als je met kopspeldjes werkt dan lijkt karton mij alleszins de makkelijkste oplossing.

   Veel plezier alleszins!
   Eline

 • Reply Caroline March 5, 2012 at 8:32 am

  Hoi Eline,

  Bedankt voor je reactie!
  Zelf had ik ook wel al een idee hoe ik t zou doen met die spijkertjes.
  Alleen het deel met het garen en het zo mooi over laten lopen met die kleuren, dat weet ik niet hoe ik dat het handigste doe.
  En hoe je t mooiste een knoopje maakt bijvoorbeeld….

  Grtjs Caroline

  • Reply Plutomeisje March 8, 2012 at 2:44 pm

   Hey Caroline,

   ‘k denk dat je best geen knoopjes maakt, maar de draad gewoon overal tussen en onder door vlecht. Om de kleur over te laten gaan, moet je volgens mij draad kopen die qua kleur telkens dicht bij elkaar ligt. Je vlecht dan het einde van de ene draad en het begin van de volgende draad door elkaar om zo een geleidelijke overgang te creeëren.

   Groetjes,
   Eline

 • Reply Caroline March 14, 2012 at 11:06 am

  Hoi Eline,
  Dat is inderdaad een goed idee! Dank je wel!
  Groetjes Caroline

 • Leave a Reply