Daily Life

[Wijvenweek] Beautyqueen in het dieptst van mijn gedachten

Vanaf vandaag ga ik, volledig ter ere van Wijvenweek, mijn beste wijf bovenhalen. Althans, dat was wat ik mijzelf had voorgenomen toen ik mij inschreef voor deze editie. Helaas ligt mijn planning al helemaal dooreen, maar ‘k ga dat op het impulsieve en slecht tijdsmanagende wijf in mijzelf steken, ‘k had van’t weekend plots allemaal andere dingen te doen met dat goed weer.

Thema van vandaag is “Beautyqueen in het diepst van mijn gedachten”. Zucht. De make-up afdeling van het gemiddelde warenhuis is iets waar ik al heel mijn leven in een grote boog rondloop. Mijn ochtendritueel bestaat uit een washandje vol Clinique zeep zonder zeep voor mottig droog vel over mijn gezicht wrijven en daarna een beetje dagcrème smeren, omdat ik mottig droog vel heb. Om aan te tonen hoeveel belang ik aan mijn ochtendritueel hecht: mijn Clinique fleske is dus al meer dan twee weken leeg en ik ben nog altijd niet achter een nieuw geweest. En ik passeer VEEL langs den Inno.

Ok, ik moet toegeven, ik heb wel degelijk *iets* van beautygerelateerde spullen. ‘k Heb een Channel oogpotlood (dat er helaas niet voor zorgt dat je daar plots wel mee kunt werken) en 4 potten body butter van The Body Shop (droog vel, weetwel, dat riekt ook keigoed, maar ‘k denk dat sommige ook wespen aantrekken eigenlijk). Vorige jaar kocht ik in een moment van “als ik foundation smeer moeten ze mij niet meer photoshoppen als er iemand per ongeluk een foto van mij trekt” een vloeibare foundation van de Body Shop. En nen borstel om dat aan te brengen. En alle keren als ik dat gebruik wil ik dat er direct terug afdoen. Meestal doe ik dat ook.

Make-up is dus niet voor mij. Een compleet gebrek aan kennis is één ding, hyperventilatie bij de hoeveelheid verschillende producten dat er bestaan is iets anders. En daarnaast ben ik ook veeeeel te lui om ‘s morgens vroeger op te staan om dat aan te brengen. Voor wie ook? Mijn vriendje weet hoe ik er uit zie, ik weet dat ook en de rest van de wereld mag ik mij eigenlijk niet aantrekken.

‘k Heb wel één kleine uitzondering op mijn verder sober beauty bestaan: ‘k heb een lichtelijke verslaving aan nagellak. Ooit begonnen in het middelbaar met zwarte nagels en ondertussen heb ik meer flesjes nagellak dan dat ik vingers en tenen heb. Sjah…

Beautyqueen - Nagellakverslaving!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply jokezelf March 12, 2012 at 7:40 pm

  Wat een grappig en herkenbaar blog is dit. Als die make up. Ik heb het ook staan, maar gebruik het niet. Zouden we dan toch allemaal – jong, oud, beautyqueen of niet, hetzelfde zijn?

 • Reply elisse March 13, 2012 at 10:31 am

  Niks mis mee, hé! Gij ziet er zo al goed genoeg uit. Eigenlijk heeft niemand make-up nodig he, sommige mensen/vrouwen gebruiken dat gewoon graag, ik vind dat bijvoorbeeld ook wel leuk om mee te experimenteren. Maar uw nagellakverslaving ziet er wel TOP uit, en die maakt de rest allemaal goed 😉

  • Reply Plutomeisje March 13, 2012 at 11:54 pm

   Hehe, als ik er al goed uitzie, dan ligt dat eerder aan vage foto’s dan aan mij vind ik. :p En idd niemand heeft dat echt nodig, maar als ge soms hoort van jonge meisje en volwassen vrouwen die niet meer durven buitenkomen zonder, dan vind ik dat wel erg. Make-up = dubbele gevoelens bij mij. Moest ik er mee kunnen werken, dan zou ik dat zeker gebruiken voor op feestjes mij compleet in mijn outfit in te leven, maar ik kan dat dus niet.

  Leave a Reply