Daily Life

[Wijvenweek] Shit just got real: een mening!

Moehaha, vandaag mag ik compleet gepermitteerd en ongezouten mijn mening verkondigen, want ‘t is voor Wijvenweek! Mensen die al eens met mij aan dezelfde tafel gezeten hebben, gaan waarschijnlijk denken; “Doet gij dat niet altijd?”. Het antwoord is neen! Voor mijn lieve bloglezers houd ik mij soms wat in. En soms ben ik ook gewoon te lui om mijn mening uit te schrijven, want dat worden zelden korte blogposten… Vandaag krijgt u al mijn opgekropte meningen voor de prijs van één, u mag u gelukkig stemmen dat ik geen vier aparte blogposts geschreven heb!

1. Ik HAAT jeeps (tanks, zoals ik ze liefkozend noem) en bij uitbreiding mensen die met jeeps rijden. Allez of denken dat ze er mee kunnen rijden. Ik vind iedere jeepbestuurder een arrogante egoïstische zak(in). Ik woon in Gent centrum en om één of andere reden heeft iedereen hier een jeep nodig om zijn kroost van de schoolpoorten af te halen en mee door het centrum te rijden, slecht te parkeren in parkings die er niet op gemaakt zijn of arrogant fietsers de pas af te snijden wanneer ge toch niet op het volle kruispunt kunt rijden omdat uwen focking auto gigantisch is en ge heel den boel gaat klemzetten. Niet dat hun dat tegenhoudt.

Ik heb volkomen begrip voor mensen die een auto met 4×4 aandrijving nodig hebben voor hun job, maar die moeten niet in een stadscentrum gaan rijden. ‘k Ben ook tegen jeeps omdat ze: ervoor zorgen dat je onder de auto gezogen wordt wanneer iemand aangereden wordt + dienen bumper komt ter hoogt van mijn borstkas, ik ben sowieso dood als dat tegen mij rijdt + ze zijn het toonbeeld van de afschuwelijke verkwisting waartoe mensen in staat zijn + ze zijn NIET veiliger als IEDEREEN met een tank gaat rondrijden, wat is de volgende stap, iedereen een vrachtwagen?

2. Ik erger mij aan modetijdschriften. Af en toe koop ik dat, hopend op een paar interessante en vernieuwende artikels, maar dat eindigt meestal in ergernis. Voorbeeld: het woord “autodidact” gebruiken voor iemand die van alles gestudeerd heeft aan verschillende mode- en kunstscholen. Please, doet tenminste de moeite om het intellect van uw lezers niet te beledigen wanneer ge een artikel schrijft.

3. Ik erger mij ook aan de “Getest” sectie in de Elle, waar redacteurs een paar catwalktrends testen. Meestal eindigt dat in de draagster die niet overtuigd is en de overige redactrices die het zitten toejuichen. Waarschijnlijk neem ik die stukken te serieus, maar voor mij komt dat altijd over als “jah, alles wat op de catwalk gepasseerd is, is heilig en mooi en goed en wij gaan mensen daarvan overtuigen!” Een beetje kritischer mag wel.

4. Laatst zat ik op Facebook en er kwam een foto voorbij van Lady Gaga in een bikini en zwembroekje dat nogal nipt was. De commentaar op die foto was echt om mottig van te worden. Mensen riepen dat ze een trauma hadden opgelopen, dat ze nog nooit zo een lelijk en dik gat hadden gezien enz… Droevig, vond ik dat. Al die mensen die nog nooit in de zomer op een strand gelopen hebben en die geloven dat heel de wereld gephotoshopped zou moeten zijn. ‘k Vraag mij ook af sinds wanneer wij allemaal zo mietjes geworden zijn, dat de aanblik van een krap broekske en wat cellulitis ons een trauma bezorgd…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply [Wijvenweek] Shit just got real: een mening! | Wijvenblogs March 14, 2012 at 11:31 am

    […] geworden zijn, dat de aanblik van een krap broekske en wat cellulitis ons een trauma bezorgd… » Plutomeisje […]

  • Reply elisse March 14, 2012 at 6:35 pm

    Ik hoor u dit zo zeggen: arrogant fietsers de pas af te snijden wanneer ge toch niet op het volle kruispunt kunt rijden omdat uwen focking auto gigantisch is en ge heel den boel gaat klemzetten. Geweldig, ik heb echt luidop gelachen! Haha!

  • Reply Sandra March 17, 2012 at 5:56 pm

    Helemaal met je eens! Die jeeps mogen voor eens en voor altijd gebannen worden uit Gent!

  • Leave a Reply