Daily Life

[Wijvenweek] – Zeg nu eens iets positief over uzelf

“Schrijft eens over hoe goed dat ge uzelf vindt” zeiden ze “stoeft eens!”. Ik heb serieus nagedacht over het thema van gisteren “Het multi-taskende superwijf”, maar het bleef bij nadenken. Om eerlijk te zijn, vind ik mijzelf niet uitzonderlijk goed in iets. Ik ruim niet graag op, mijn ouders vinden mijn huis altijd een stort, mijn oma jubelt wel altijd over hoe goed ik kan tekenen, maar ik weet wel beter en sommige mensen zeggen dat ik slim ben, maar wat zijt ge met intelligentie als ge er geen diploma mee kunt halen?

‘k Heb geen uitzonderlijke kledingssmaak en mijn huis is is niet waaw ingericht (al krijg ik tegenwoordig wel “waaws” te horen op mijn living, maar mijn living is dan ook de max! :P). ‘k Heb geen kinderen om trots op te zijn, geen zotte dromen verwezenlijkt en nog nooit iets heroïsch gedaan… Neen, schrapt dat laatste, ‘k heb mijn broer ooit van de verdrinkingsdood in een rivier in Frankrijk gered, maar dat is al lang geleden & ‘k had veel chance dat die rivier maar 2m ipv 3m diep was.

Heb ik dan niets wat ik stiekem een beetje goed vind aan mijzelf? Jawel! Ik ben (ook al zou je het waarschijnlijk niet zeggen na afgelopen week en bovenstaande) optimistisch. Op een afgrijselijk koppige manier. Altijd positieve dingen zoeken in negatieve & altijd op zoek naar dingen waarvan ik blij word als ik er naar kijk, omdat ik er van overtuigd ben, dat het die kleine dingen zijn die ons doen glimlachen die ons door mottige dagen (& life in general) helpen.

Be an optimist prime!

Af en toe crash ik eens, raak ik gefrustreerd omdat iets niet lukt, bleit dan efkens vreselijk hysterisch tot mijn gezicht heel gezwollen staat en mijn zakdoek zuipnat is en dan is dat over. Dan probeer ik opnieuw, zoek een alternatieve manier of kijk naar iets dat in de kamer staat dat ik mooi vind en mij doet glimlachen. Ahja, en dan knuffel ik mijn ratjes eens. Er is geen enkel vachtje zo geschikt om u laatste tranen aan te drogen en uw kaak tegen te leggen om tot rust te komen. Huisdieren, ik kan ze alleen maar aanraden (zelfs met alle miserie die de mijne soms meebrengen).

‘t Is niet altijd gemakkelijk om positieve dingen te zoeken in het leven en om één of andere reden is het juist heel gemakkelijk om wel op negatieve dingen te focussen. Gelukkig is het (bijna) lente, schijnt de zon, liggen huisdieren altijd op debiel gelukzalige manieren te slapen, hebt ge een playlist vol muziek waar ge kriebels van krijgt (als ge down zijt, zet dan nooit iets slepend, traag en melancholisch op! Eerder Happy Nation ofzo.), kunt ge altijd nog eens teruggaan naar het land waar uw net gebroken souvenir vandaan komt en zorgen die aangebrande cupcakes ervoor dat je u nu minder zorgen moet maken over de calorieën die ze vertegenwoordigden. En als dat allemaal niet helpt, dan is er nog altijd Pinterest!

Positief blijven hé
Positief blijven hé
Positief blijven héAfbeeldingen via Pinterest, vogeltje van Kate Wilson

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply la merlette blanche March 18, 2012 at 10:56 pm

    Da’s inderdaad een heel goede eigenschap, me dunkt!

  • Leave a Reply