Fashion, Handmade, Sewing

Little Laced Dress

Vorig jaar ergens eind juni, probeerde ik om een kleedje uit mijn kleerkast te kopiëren. Dat lukte helaas niet zo goed, het bovenstuk eindige nogal vormloos (denk jutte zak-achtig) en ik maakte zelf niet eens een foto van mijn handwerk.

Het kleedje werd dus ontmanteld en ik wou het rokgedeelte hergebruiken. Patroon voor het rokgedeelte is hetzelfde als mijn rokje van gisteren en dit rokje. Voor de bovenkant herwerkte ik een ander patroon waarmee ik al eens eerder een kleedje maakte. Blijkbaar moet ik daar ook nog altijd eens een volledige foto van maken, maar ik draag dat kleedje supergraag, alleen vallen de twee overlappende delen wat ver open soms (‘k heb ze met een steekje vastgezet ondertussen) en dat wou ik dus niet. Exit overlappende delen, hello gewoon effen bovenstuk.

Eerst maakte ik wel een testversie van het bovenstuk en toen bleek dat er een paar plooien op een vreemde plaats waren terechtgekomen, exit plooien dus ook.

Vreemde plooien

Omdat het rokgedeelte vorige keer een bredere middenband had + vastzat aan een langer lijfje bleek dit kleedje redelijk kort voor mijn doen (en dat was dan nog zonder zoom), dus moest ik met een creatieve oplossing komen: kant! ‘t Is nog altijd redelijk kort, maar ik durf over ‘t straat lopen als ik collans aanheb + kant is see through wat het iets minder braaf maakt dan moest ik er gewoon nog een stuk stof aan gezet hebben. 😛

Little Laced Dress

Little Green Laced Dress

Aangepast bovenstuk van jurk 22 uit Knipmode 7 – juli 2011 + Rok 17 (zonder de passen) uit Knipmode 3 – maart 2011

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Kathleen March 27, 2012 at 8:13 pm

  I like mucho! Nice!

 • Reply ine March 27, 2012 at 8:53 pm

  Het is ook mega cute IRL!!!
  En die schoenen… *ween*

 • Reply An March 27, 2012 at 11:07 pm

  schoon! en lengte valt toch goed mee, er zijn er die met veel kortere rokjes rondlopen :p

  • Reply Plutomeisje March 28, 2012 at 4:21 pm

   Dank u 🙂 En idd, met de kanten boord valt het goed mee, maar zonder zou ik er niet met durven buitenkomen. ‘k Weet dat er korter geklede mensen rondlopen, maar die vragen zich dan mss niet heel den tijd af of hun kleed niet te veel naar boven gekropen is en heel den tijd aan uw kleed zitten trekken als ge aan’t stappen zijt is niet zo flatterend 😛

 • Reply Vorige Week | Plutomeisje April 1, 2012 at 9:19 pm

  […] tonen toen ik mijn kleedje showde dinsdag, maar ik ben stiekem een beetje trots op de andersgekleurde binnenkant en het ingenaaide […]

 • Reply Bloemetjesjurk | Plutomeisje June 19, 2012 at 11:00 pm

  […] versie van het Knipmode kleedje (jurk 22 uit Knipmode 7 – juli 2011) waarmee ik ook mijn Little Laced Dress maakte. En waarvan ik nog altijd geen foto van het origineel postte. Hmm. Het bovenstuk liet ik […]

 • Leave a Reply