Recipes

Koekjes & Thee

Koekjes & Thee

Zien ze er niet lekker uit, mijn homemade koekjes? Gisteren vond ik het eindelijk tijd om mijn restje mislukt kruimeldeeg te verwerken en wat is er simpeler dan deeg uitrollen, vormpjes steken en 15 min voor uw oven zitten kwijlen terwijl heel uw keuken naar verse koekjes begint te ruiken? Ondertussen zijn al de helft van de koekjes verdwenen, ze waren dus ook effectief erg lekker!

Koekjes & Thee

Voor de geïnteresseerden (& hopelijk vindt mijn oma niet erg dat ik dit zomaar deel :P) ons kruimeldeeg receptje (en ja dat is voor meer dan 1 taart :P):

 • 500 gr suiker
 • 500 gr boter
 • 1 kg bloem
 • 4 eieren
 • 2 zakjes bakpoeder
 • 2 zakjes vanillesuiker

Suiker, vanillesuiker & bakpoeder en eieren mengen, vervolgens de bloem toevoegen. Alles goed mengen, dan pas boter bijvoegen. Goed kneden & 1 nacht laten rusten.Te gebruiken voor bvb flantaarten, confituurtaarten of gewoon koekjes! Opgelet: dat deeg is verslavend!

Tip 1: Wij gebruiken Alpro Soja Bakken & Braden als boter voor het kruimeldeeg, het mislukte experiment van hierboven (te kruimelig, onmogelijk om een deftige taart uit te rollen) had ik gemaakt met soja boter van de Delhaize. Misschien lag het aan mij, misschien lag het aan de Delhaize boter, maar de keer ervoor was het wel met Alpro Soja en toen viel dat niet zo uit elkaar!

Tip 2: Maak veel kruimeldeeg in één keer en vries de overschot in! Perfect bruikbaar de volgende keer en zo moet ge niet altijd dat smaakloos kruimeldeegspul uit de winkel kopen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply elisse April 7, 2012 at 12:09 pm

  Yummie zien er lekker uit! Zal ik zeker eens testen. En zo’n tof vormpje!

 • Reply maaike cuvelier April 8, 2012 at 5:35 pm

  Hey

  heb ook dat probleem gehad, wat ik doe is gewoon het deeg verdelen in de bakvorm en met de handen platdrukken, ziet er misschien niet zo mooi uit maar nadien doe je er dan toch allerlei dingen op en zie je dat niet meer.
  Veel succes nog!
  Leuke blog btw!

  • Reply Plutomeisje April 12, 2012 at 9:36 pm

   Dat is inderdaad ook een optie (en dat heb ik ook gedaan met de 1e helft van het deeg), maar ‘t is wel jammer natuurlijk als je niet zo een mooie ronde vorm kunt uitrollen. Binnenkort volgt er nog wel eens een kruimeldeeg-poging, met de juiste boter deze keer en hopelijk lukt het dan wel weer. 🙂

 • Reply marlou April 9, 2012 at 10:32 am

  wat een leuke koekjesuitsteker! ziet er gelijk zo gezellig uit 🙂
  ziet er lekker uit zeg. net als je blog ; wat een schattige wolkjes overal!

  • Reply Plutomeisje April 12, 2012 at 9:38 pm

   ‘k Vind hem ook de max, die koekjesuitsteker! ‘k Heb hem gekregen voor mijn verjaardag van het Vriendje uit de Dille & Kamille. Koekjes met een beetje een figuur vind ik sowieso leuker dan de gewone, dus ik was erg blij met mijn cadeautje ^-^

 • Reply Hannelore April 11, 2012 at 2:56 pm

  Oh oh, dat ziet er heerlijk uit! Moet zeker snel eens uitgeprobeerd worden!

  • Reply Plutomeisje April 12, 2012 at 9:39 pm

   Zeker doen, kruimeldeeg maken is echt niet veel werk!

 • Reply De 10 van 2012 | Plutomeisje December 30, 2012 at 11:23 am

  […] Koekjes + thee. Iets wat ik dringend nog eens moet maken. Wegens very much perfect voor de feestperiode. […]

 • Leave a Reply